ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέα μακάβρια ευρήματα στη λίμνη Μιντ - Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα

ΗΠΑ: Νέα μακάβρια ευρήματα στη λίμνη Μιντ - Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα
Η τεχνητή λίμνη Μιντ είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή νερού των ΗΠΑ, που προμηθεύει με πόσιμο νερό εκατομμύρια ανθρώπους AP Photo/John Locher

Ανθρώπινα λείψανα βρέθηκαν στη λίμνη Μιντ του Λας Βέγκας το Σαββατοκύριακο, μόλις μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό σορού σε βαρέλι.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν τα λείψανα ανήκουν σε περισσότερα από ένα άτομα, με τον ιατροδικαστή της κομητείας Κλαρκ να βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης, ώστε να προσδιορίσει τα αίτια θανάτου.

Είναι η δεύτερη φορά από τότε που ξεκίνησε η πτώση της στάθμης του νερού της λίμνης που εντοπίζονται τέτοια μακάβρια ευρήματα.

Η τεχνητή λίμνη Μιντ είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή νερού των ΗΠΑ, που προμηθεύει με πόσιμο νερό εκατομμύρια ανθρώπους.

Η πρώτη σορός, που βρέθηκε την 1η Μαΐου, θεωρείται πως έπεσε θύμα δολοφονίας στα μέσα της δεκαετίας του ’70 με αρχές του ’80 με βάση τα ρούχα και τα υποδήματα που βρέθηκαν.

Όπως είχε δηλώσει ο Ρέι Σπένσερ του τμήματος ανθρωποκτονιών της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λας Βέγκας:

«Η λίμνη έχει αποξηρανθεί δραματικά τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι πιθανό να βρούμε και άλλα πτώματα που έχουν πεταχτεί στη λίμνη».

Περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι στη Δύση βασίζονται στο νερό του ποταμού Κολοράντο, ωστόσο τα επίπεδα έχουν πέσει με ανησυχητικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια, λόγω ξηρασίας που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.

Με πληροφορίες από: More human remains found at Lake Mead as reservoir's water level plunges

By Rachel Ramirez and Michelle Watson, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ