ΚΟΣΜΟΣ

Γάλλος ΥΠΕΞ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετά χρόνια

Γάλλος ΥΠΕΞ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετά χρόνια
«Η απειλή πυρηνικής κλιμάκωσης είναι ακατάλληλη» τόνισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ AP/HANNIBAL HANSCHKE

«O πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι μακρύς και δύσκολος, θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετά χρόνια» όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν ιβ Λεντριάν σε συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM.

Αυτό οφείλεται, όπως εξήγησε, στο ότι ο Πούτιν έκανε πολλά «στρατηγικά λάθη».

«Πρώτα απ' όλα πίστευε ότι η Ουκρανία θα έπεφτε αμέσως», είπε ο Λεντριάν, μετά πίστευε ότι «η Ευρώπη θα είναι εύθραυστη στην αντίδρασή της, ενώ συνέβη το αντίθετο», στη συνέχεια «υποτίμησε την Ατλαντική Συμμαχία» και τέλος «υπερεκτίμησε τη δύναμη του στρατού του».

«Η Ρωσία τώρα μας εκφοβίζει», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός, επισημαίνοντας πως ο Πούτιν δεν αντιλαμβάνεται ότι «πρέπει απλώς να αποσυρθεί» και ότι η απειλή πυρηνικής κλιμάκωσης είναι ακατάλληλη.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, το ζήτημα του πολέμου της Ουκρανίας, μονοπώλησε την ατζέντα της συνάντησης του Γάλλου προέδρου, Εμάνουελ Μακρόν με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, ο Μακρόν είπε ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για να «δημιουργήσουν μια Ευρώπη που είναι ισχυρότερη, που είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις», καθώς και ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, ενώ θα αυξάνουν τις κυρώσεις στη Μόσχα.

«Ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία έχει βαθύ αντίκτυπο σε όλους μας, στους πολίτες μας, στην Ευρώπη και οδήγησε σε κοινή δράση προκειμένου να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε κάποιου είδους παύση των εχθροπραξιών και να προστατεύσουμε την Ουκρανία», συνέχισε ο Μακρόν.

Όλες οι εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ