ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Η ΕΕ αναβάλλει τις επαφές με Όρμπαν για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Bloomberg: Η ΕΕ αναβάλλει τις επαφές με Όρμπαν για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο
Παραμένει σθεναρή η αντίσταση των Ούγγρων στο έκτο πακέτο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας AP Photo / Dmitry Lovetsky (File)

Το Bloomberg μετέδωσε αργά το μεσημέρι της Τρίτη ότι αναβλήθηκε η βιντεοκλήση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, για να συζητηθούν οι προτεινόμενες κυρώσεις στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στις οποίες αντιστέκεται η Ουγγαρία, ενώ ο Ούγγρος ηγέτης συνομίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν για ενεργειακά θέματα.

Κατά τα λοιπά, η ΕΕ ενέκρινε την αποδέσμευση βοήθειας ύψους 600 εκατ. ευρώ (περίπου 634 εκατ. δολαρίων) για την Ουκρανία, καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης κοινού χρέους για τη χρηματοδότηση της μακροπρόθεσμης ανοικοδόμησης της χώρας, η οποία μπορεί να καταλήξει να κοστίσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Η οικονομία της Ουκρανίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά σχεδόν ένα τρίτο φέτος, καθώς η ρωσική εισβολή παρατείνεται, σύμφωνα με νέα πρόβλεψη.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Ολλανδίας επισκέφθηκαν το Κίεβο για επαφές με την ηγεσία της χώρας, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν από μια στρατηγική πόλη στην περιοχή Λουχάνσκ μετά από δύο μήνες μαχών.

Όλες οι εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία στο live blog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ