ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανός διοικητής εγκλωβισμένος στο Αζοφστάλ απευθύνει έκκληση στον Ίλον Μασκ

Ουκρανός διοικητής εγκλωβισμένος στο Αζοφστάλ απευθύνει έκκληση στον Ίλον Μασκ
Ο Βολίνα, διοικητής της 36ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, είπε ότι δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Twitter με μοναδικό σκοπό να επικοινωνήσει με τον Μασκ

Έκκληση προς τον Ίλον Μασκ απηύθυνε απευθείας την Τετάρτη ένας Ουκρανός διοικητής στη Μαριούπολη, ζητώντας από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να παρέμβει για λογαριασμό όσων έχουν παγιδευτεί από τις ρωσικές δυνάμεις που ελέγχουν τη νότια πόλη.

Ο τρίμηνος πόλεμος έχει καταστρέψει το στρατηγικό λιμάνι, όπου οι Ουκρανοί έχουν διατηρήσει έναν θύλακα αντίστασης μέσα από το χαλυβουργείο Αζοφστάλ μετά από εβδομάδες αιματηρής μάχης.

Ο Serhiy Volyna, διοικητής της 36ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, είπε ότι δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Twitter με μοναδικό σκοπό να επικοινωνήσει με τον Μασκ, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι άνθρωποι λένε ότι έρχεσαι από άλλον πλανήτη για να διδάξεις στους ανθρώπους να πιστεύουν στο αδύνατο», έγραψε στο Twitter ο Βολίνα στον Μασκ.

«Οι πλανήτες μας είναι ο ένας δίπλα στον άλλο, καθώς ζω [κάπου] όπου είναι σχεδόν αδύνατο να επιβιώσω. Βοηθήστε μας να φύγουμε από το Αζοφστάλ σε μια χώρα μεσολάβησης. Αν όχι εσύ, τότε ποιος;».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ίλον Μασκ, ιδιοκτήτης των Tesla, SpaceX, Neuralink και The Boring Company αγόρασε πρόσφατα το πλειοψηφικό ποσοστό του Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ