ΚΟΣΜΟΣ

Ψάκι: Οι απειλές στην οικογένειά μου ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς μου

Ψάκι: Οι απειλές στην οικογένειά μου ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς μου
Η απερχόμενη εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι (AP Photo/Susan Walsh)

Μια πιο προσωπική συνέντευξη, κατά την οποία περιέγραψε τη 16μηνη θητεία της ως κορυφαία εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Τζο Μπάιντεν και τις δυσκολίες της δουλειάς, έδωσε η Τζεν Ψάκι, η οποία αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο.

Όπως σημείωσε η ίδια, το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς, ήταν οι απειλές που είχε δεχτεί για την οικογένειά της, κάτι που απαιτούσε τη συμμετοχή των Μυστικών Υπηρεσιών.

«Θα πω ότι το πιο δύσκολο σε προσωπικό επίπεδο είναι ότι δεχόμουν απειλές», είπε η Ψάκι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η οποία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο St. Regis στην Ουάσιγκτον.

«Έχω λάβει άσχημα γράμματα, μηνύματα με την προσωπική μου διεύθυνση, τα ονόματα των παιδιών μου», είπε. «Περνά τα όρια, και τότε είναι λίγο τρομακτικό. Και αυτή ήταν η πιο δύσκολη πτυχή αυτής της δουλειάς σε προσωπικό επίπεδο», συνέχισε η ίδια, σύμφωνα με το Politico.

Η Ψάκι είπε ότι η ασφάλεια των δύο παιδιών της, που είναι τεσσάρων και έξι ετών, παραμένει «πραγματική ανησυχία», καθώς ορισμένα από τα μηνύματα που έλαβε ήταν από «άτομα που απειλούσαν να έρθουν στο σπίτι μου».

«Υπήρξαν περιπτώσεις που αναγκάστηκα να μοιραστώ πληροφορίες με (τις Μυστικές Υπηρεσίες) και σίγουρα έχω μοιραστεί πληροφορίες μαζί τους», είπε η Ψάκι, προσθέτοντας ότι δεν έχει εμφανιστεί κανένας από όσους την απειλούσαν έξω από την προσωπική της κατοικία.

«Όχι ακόμα», συμπλήρωσε ωστόσο, αν και όπως είπε «κυκλοφορεί μια ομιλία μου μεταξύ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Άρλινγκτον αυτή τη στιγμή. Ορίστε λοιπόν».

Η Ψάκι πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση της την Παρασκευή και θα αντικατασταθεί από την κύρια αναπληρώτριά της, Καρίν Ζαν-Πιερ, η οποία είναι έτοιμη να γίνει η πρώτη μαύρη που θα υπηρετήσει ως γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ