Τουρκία: Προσπάθησε να εισβάλει στο παλάτι του Ερντογάν φωνάζοντας ότι είναι ο Μεσσίας
Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα της 17ης Μαΐου έξω από την κατοικία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένας άνδρας, ο οποίος ζητούσε επιτακτικά να δει τον Τούρκο προέδρο συστηνόμενος ως... Μεσσίας.
Σύμφωνα το τουρκικό Odatv, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ένα νεαρό άτομο επιχείρησε να εισέλθει στο σπίτι του Τούρκου προέδρου στην Κωνσταντινούπολη, φωνάζοντας «Εγώ είμαι ο Μεσσίας».
Όταν οι αστυνομικοί τον εμπόδισαν, ο «Μεσσίας», τράβηξε το όπλο του, μάρκας Beretta και πυροβόλησε τρεις φορές. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα, πυροβολώντας τον στο πόδι, εξουδετερώνοντάς τον.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο άνδρας οποίος ταυτοποιήθηκε -ονομάζεται Ιμπραήμ Καρακογιούν- μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση.
O συλληφθείς φέρεται να διατηρεί λογαριασμό στο instagram όπου αυτοαποκαλείται Μεσσίας.
Σε μια ανάρτησή του έγραψε ότι τον έχει εξουσιοδοτήσει ο Ιησούς Χριστός να πάρει την θέση του και πορεύεται στο όνομα του Αλλάχ.
Η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φίλης στο CNN Greece: Ο Ερντογάν δεν απειλεί μόνο για να πάρει F16 από τις ΗΠΑ
«Χολή» από τον τουρκικό Τύπο: «Κλακαδόροι» οι αμερικανοί βουλευτές που χειροκρότησαν τον Μητσοτάκη
Αιθιοπία: Δεκάδες νεκροί μετά από πλημμύρες στο νότιο τμήμα της χώρας (pics)
12:09
Το ναυτικό της Ταϊλάνδης παρέχει βοήθεια σε φορτηγό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ
12:08
Κυρανάκης: «Όσο διαρκεί ο πόλεμος μεγαλώνει ο κίνδυνος για αυξήσεις σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά» (vid)
12:02
Eurovision 2026: Παρουσιάστηκε το βιντεοκλίπ του «Ferto» με τον Akyla (vid)
11:58