ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Καμία πρόθεση για διαπραγμάτευση από την πλευρά της Ουκρανίας», λέει το Κρεμλίνο

Ρωσία: «Καμία πρόθεση για διαπραγμάτευση από την πλευρά της Ουκρανίας», λέει το Κρεμλίνο
Την Ουκρανία κατηγορεί η Ρωσία για την παύση των διαπραγματεύσεων

«Οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν εξαιτίας της Ουκρανίας», ισχυρίζεται το Κρεμλίνο και κατηγορεί την ουκρανική κυβέρνηση για μη επιδίωξη συμβιβαστικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν και παρατηρούμε πλήρη έλλειψη επιθυμίας των Ουκρανών διαπραγματευτών να συνεχίσουν αυτή τη διαδικασία», είπε σήμερα Τετάρτη (18/5)ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας ότι οι συνομιλίες έχουν ανασταλεί εξαιτίας της Ρωσίας.

Ο Πεσκόφ δήλωσε εξάλλου ότι η Μόσχα δεν διαθέτει καμία πληροφορία για τον Ρώσο στρατιώτη που δικάζεται από σήμερα στην ουκρανική πρωτεύουσα για έγκλημα πολέμου, ενώ κατηγόρησε το Κίεβο ότι κατασκευάζει κατηγορίες τέτοιου είδους εναντίον της Ρωσίας.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία πληροφορία. Και οι πιθανότητες να βοηθήσουμε (τον κατηγορούμενο) είναι πολύ μικρές καθώς δεν διαθέτουμε διπλωματική αντιπροσωπεία στην Ουκρανία», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι πολλές καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου που έχουν διατυπωθεί εναντίον Ρώσων στρατιωτών είναι «ψευδείς ή σκηνοθετημένες.

Ξεκινά η πρώτη δίκη Ρώσου στρατιώτη στο Κίεβο

Ο Βαντίμ Σισιμαρίν, 21 ετών, θα εμφανιστεί στο περιφερειακό δικαστήριο Solomyansky του Κιέβου στις 14:00, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου και φόνο εκ προμελέτης, για τον θάνατο ενός 62χρονου άνδρα στη βορειοανατολική Ουκρανία στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο στρατιώτης από το Ιρκούτσκ της Σιβηρίας αντιμετωπίζει ποινή μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.

«Καταλαβαίνει για τι κατηγορείται», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του Βίκτορ Οβσιάννικοφ, χωρίς να αποκαλύψει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.

Οι ουκρανικές αρχές λένε ότι συνεργάζεται με τους ανακριτές και παραδέχεται τα γεγονότα του περιστατικού που σημειώθηκε μόλις τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ