ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Πυραυλική επίθεση κατέστρεψε φορτίο με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα» στην Ουκρανία

Ρωσία: «Πυραυλική επίθεση κατέστρεψε φορτίο με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα» στην Ουκρανία
Οι Ρώσοι αναφέρουν, ότι κατέστρεψαν με πυραυλική επίθεση φορτίο με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα στην Ουκρανία AP Photo/Alexei Alexandrov

Μία μεγάλη παρτίδα όπλων, που είχε στείλει η Δύση στην Ουκρανία, στην περιφέρεια Ζιτομίρ, δυτικά του Κιέβου, κατέστρεψαν οι ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. 

Ειδικότερα, το υπουργείο Άμυνας σε μήνυμά του στο Telegram αναφέρει ότι «πύραυλοι Kalibr υψηλής ακριβείας και μεγάλου βεληνεκούς, που εκτοξεύθηκαν από θαλάσσης, κατέστρεψαν μια μεγάλη παρτίδα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες , κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μαλίν, στην περειφέρεια Ζιτομίρ».

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα όπλα αυτά προορίζονταν για τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Ντονμπάς, στα ανατολικά, όπου έχουν επικεντρωθεί οι συγκρούσεις.

Την είδηση μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters, το οποίο ωστόσο δεν ήταν σε θέση να την επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

Βρετανία: Η Ρωσία μπορεί να έχει έλλειψη μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων

Η Ρωσία είναι πιθανό να έχει έλλειψη κατάλληλων αναγνωριστικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), που έχει προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει προκειμένου να αναγνωρίσει στόχους που πλήττουν στη συνέχεια τα μαχητικά αεροσκάφη ή το πυροβολικό, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία είναι πιθανό να έχει έλλειψη κατάλληλων αναγνωριστικών UAV, η οποία επιδεινώνεται από περιορισμούς στην εγχώρια κατασκευαστική ικανότητά της που οφείλονται στις κυρώσεις, ανέφερε.

Αν η Ρωσία συνεχίσει να χάνει UAV με τον τρέχοντα ρυθμό, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ρωσικών δυνάμεων, η ικανότητα αναγνωριστικής επιτήρησης θα επιδεινωθεί περαιτέρω επηρεάζοντας αρνητικά την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα, ανέφερε η Βρετανία σε ένα τακτικό ενημερωτικό δελτίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ