ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεκροί 19 μαθητές και δύο δάσκαλοι από πυροβολισμούς σε δημοτικό του Τέξας

ΗΠΑ: Νεκροί 19 μαθητές και δύο δάσκαλοι από πυροβολισμούς σε δημοτικό του Τέξας
AP Photo/Dario Lopez-Mills

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 23:15

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε πυροβολισμούς στο δημοτικό σχολείο Robb Elementary School, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο δράστης σκότωσε 19 μαθητές και δύο μέλη του διδακτικού προσωπικού.

Νεκρός είναι επίσης και ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά των αστυνομικών.

Ο 18χρονος ύποπτος για τη σφαγή κατονομάστηκε από τις αρχές ως Σαλβαδόρ Ράμος.

Δολοφόνησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς «με βάρβαρο και παράλογο τρόπο» μέσα στο σχολείο, στην πόλη Ουβάλντε, είπε νωρίτερα ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο δράστης κλείστηκε μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος στο Γιουβάλτνι και έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Μέχρι στιγμής, άγνωστη παραμένει η ταυτότητά του, καθώς και τα κίνητρά του.

Ο δράστης είναι ένας 18χρονος αμερικανός πολίτης από το Τέξας, πρώην μαθητής του γυμνασίου του Γιουβάλτνι. Όπως είπε ο Γκρεγκ Άμποτ, «πιστεύουμε ότι ο δραστης εγκατέλειψε το όχημά του και μπήκε στο δημοτικό σχολείο του Robb με ένα πιστόλι και μπορεί να είχε και τουφέκι, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί».

Σύμφωνα με το κυβερνήτη, υπάρχουν αναφορές ότι ο δράστης πυροβόλησε και τη γιαγιά του πριν πάει στο σχολείο. Πρόεσθεσε ωστόσο ότι δεν έχει περισσότερες πληροφορίες για τη σχέση μεταξύ αυτών των δύο πυροβολισμών.

robb.jpg
Το Γιουβάλτνι βρίσκεται 137 χλμ. δυτικά του Σαν Αντόνιο

Το δημοτικό σχολείο Robb στο Γιουβάλντι, στο οποίο φοιτούν 600 μαθητές, βρίσκεται 97 χλμ. ανατολικά των συνόρων με το Μεξικό και 137 χλμ. δυτικά του Σαν Αντόνιο.

Έχει ενημερωθεί ο Μπάιντεν

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ έγραψε στο Twitter ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για την επίθεση σε σχολείο στο Τέξας.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για τα φρικιαστικά νέα για τους πυροβολισμούς στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας και θα συνεχίσει να ενημερώνεται τακτικά καθώς θα είναι διαθέσιμες πληροφορίες. Οι προσευχές του είναι με τις οικογένειες που επηρεάστηκαν από αυτό το απαίσιο γεγονός και θα μιλήσει απόψε όταν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο», πρόσθεσε η Ζαν-Πιέρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ