ΚΟΣΜΟΣ

Οχάιο: Συνελήφθη Ιρακινός που φέρεται ότι σχεδίαζε τη δολοφονία του Τζορτζ Μπους

Οχάιο: Συνελήφθη Ιρακινός που φέρεται ότι σχεδίαζε τη δολοφονία του Τζορτζ Μπους
Ο Σιχάμπ Αχμέντ Σιχάμπ κατηγορείται για συνέργεια στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών AP Photo / Gene J. Puskar (File)

Ένας Ιρακινός υπήκοος που ζει στο Κολόμπους του Οχάιο συνελήφθη την Τρίτη και αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες που σχετίζονται με μια υποτιθέμενη συνωμοσία για τη δολοφονία του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Σιχάμπ Αχμέντ Σιχάμπ κατηγορείται για συνέργεια στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και για εγκλήματα ενάντια στο μεταναστευτικό νόμο, για τη φερόμενη προσπάθειά του να φέρει παράνομα ξένους υπηκόους εντός αμερικανικού εδάφους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Σιχάμπ φέρεται να σχεδίαζε να περάσει παράνομα στις ΗΠΑ τέσσερις Ιρακινούς υπηκόους στο πλαίσιο της συνωμοσίας.

«Ο πρόεδρος Μπους χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του προσωπικού στις Μυστικές Υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και στις ομάδες επιβολής του νόμου της χώρας μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο προσωπάρχης του Μπους Φρέντι Φορντ.

Η έρευνα αποκαλύφθηκε σε μια αίτηση της 23ης Μαρτίου που κατατέθηκε σφραγισμένη, με την οποία ζητείτο ένταλμα έρευνας για τα τηλεφωνικά αρχεία ενός προσώπου που προσδιορίζεται στα έγγραφα ως Σιχάμπ Αχμέντ Σιχάμπ, ο οποίος εισήλθε στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το FBI αποκάλυψε το σχέδιο μέσω εμπιστευτικών πληροφοριοδοτών, ένας από τους οποίους κατέγραψε συζητήσεις σχετικά με το σχέδιο δολοφονίας με τον Σιχάμπ σε συναντήσεις στα τέλη του περασμένου έτους και μέχρι την άνοιξη, όπως προκύπτει από τα έγγραφα.

Στα έγγραφα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο πρώην πρόεδρος κινδύνευσε ποτέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ