ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Τέξας: «Θα το κάνω» είχε γράψει σε χρήστη του Instagram ο δράστης

Μακελειό στο Τέξας: «Θα το κάνω» είχε γράψει σε χρήστη του Instagram ο δράστης
Τουλάχιστον 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο σχολείο του Τέξας (AP Photo/Dario Lopez-Mills)

Ένας 18χρονος, έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών αφού σκότωσε 21 άτομα στο δημοτικό σχολείο Ρομπ στο Οβάλντε της πολιτείας του Τέξας, το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα). Τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης με τους 19 νεκρούς μαθητές και δύο ακόμη μέλη του διδακτικού προσωπικού, παραμένουν άγνωστα.

Ο Σαλβαδόρ Ράμος είναι ο δράστης που κλείστηκε μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος στο Γιουβάλτνι και σκότωσε τουλάχιστον 21 άτομα, 19 εκ των οποίων ήταν μικρά παιδιά ηλικίας από 7 έως 11 ετών.

Ο δράστης είναι ένας 18χρονος αμερικανός πολίτης από το Τέξας και πρώην μαθητής του γυμνασίου Γιουβάλτνι.

Ο Σαλβαδόρ Ράμος, είχε έναν λογαριασμό στο Instagram στον οποίο είχαν αναρτηθεί τρεις φωτογραφίες.

Στην πρώτη πόζαρε ο ίδιος ο δράστης στον φωτογραφικό φακό, στη δεύτερη είχε φωτογραφίσει δύο όπλα και στην τρίτη φωτογραφία έδειχνε τον γεμιστήρα ενός όπλου.

Μετά το μακελειό ο λογαριασμός του δράστη απενεργοποιήθηκε.

Λίγες ώρες, πριν ξεκινήσει την φονική επίθεσή του ο 18χρονος είχε στείλει μήνυμα «θα το κάνω» σε έναν άλλο χρήστη του Instagram με την ονομασία @epnupues ο οποίος από την πλευρά του δηλώνει ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Ράμος.

Η κάτοχος του λογαριασμού αυτού, σύμφωνα με την New York Post, είχε γίνει tag στις φωτογραφίες του Ράμος ο οποίος πριν από ημέρες τις είχε στείλει μηνύματα στα οποία έγραφε, μεταξύ άλλων, «έχω ένα μυστικό».

Η ίδια, μάλιστα, η οποία δεν ζει στο Τέξας, είχε ρωτήσει τον 18χρονο μακελάρη γιατί την είχε κάνει tag στις φωτογραφίες.

«Θα αναδημοσιεύσεις τις φωτογραφίες μου» είχε ζητήσει με μήνυμα ο Ράμος στην κοπέλα αυτή στις 12 Μαΐου.

«Τι σχέση έχουν τα όπλα με μένα;» του απάντησε εκείνη την περασμένη Παρασκευή με τον Ράμος να απαντά «απλά ήθελα να σε κάνω tag».

Η επόμενη επικοινωνία των δύο έγινε στις 5:43 τα ξημερώματα της Τρίτης όταν ο Ράμος έστειλε το μήνυμα «θα το κάνω».

«Ποιο πράγμα;» τον ρώτησε η κοπέλα για να πάρει την απάντηση «θα σου πω πριν τις 11 το πρωί». Το επόμενο μήνυμά του ήταν «έχω ένα μυστικό που θέλω να σου πω» χωρίς, όμως, ποτέ να της εξηγήσει τι είναι αυτό με το τελευταίο μήνυμά του να είναι στις 9:16 το πρωί της Τρίτης, περίπου δύο ώρες πριν το μακελειό, «Ima air out».

Ήταν κλειστός χαρακτήρας

Ο δράστης, όπως έγινε γνωστό δούλευε σε ένα τοπικό κατάστημα Wendy's, δήλωσε στο CNNi ένας από τους επικεφαλής του εστιατορίου.

Ο Άντριαν Μέντες, βραδινός μάνατζερ στο Wendy's, είπε ότι ο Ράμος ήταν κλειστός χαρακτήρας.

«Ήταν ήσυχος, δεν έλεγε πολλά. Δεν συναναστρεφόταν με τους άλλους υπαλλήλους», είπε.

«Δούλεψε, πληρώθηκε και μπήκε για να πάρει την επιταγή του», σημείωσε.

Ο ίδιος δεν ήξερε τον Ράμος σε προσωπικό επίπεδο και δεν τον έβλεπε τις περισσότερες φορές επειδή ήταν σε διαφορετικές βάρδιες.

Ο Ράμος εργαζόταν από τις 11 το πρωί έως τις 4 με 5 το απόγευμα, πέντε ημέρες την εβδομάδα από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον Μέντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ