ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Τέξας: Ο 18χρονος είχε φύγει από το σπίτι μετά από καβγά με τη μητέρα του για το Wi-Fi

Μακελειό στο Τέξας: Ο 18χρονος είχε φύγει από το σπίτι μετά από καβγά με τη μητέρα του για το Wi-Fi
Τι λένε για τον δράστη ο σύντροφος της μητέρας του, μια γειτόνισσα και ένας παιδικός του φίλος EPA/TANNEN MAURY

Ένα μοναχικό και εσωστρεφές άτομο που απέφευγε οποιαδήποτε συζήτηση, ήταν ο 18χρονος που άνοιξε πυρ στο δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε στο Τέξας, εξαφανίζοντας μια ολόκληρη σχολική τάξη σκοτώνοντας 19 δεκάχρονα παιδιά και δύο δασκάλες, σύμφωνα με τον σύντροφο της μητέρας του.

Ο Σαλβαντόρ Ρολάντο Ράμος, ο οποίος έπεσε επίσης νεκρός από τα πυρά αστυνομικού, περίπου 45 λεπτά αφότου άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, πριν το μακελειό φέρεται να είχε αναρτήσει μακάβρια μηνύματα στα social media, ενημερώνοντας ότι είχε μόλις πυροβολήσει τη γιαγιά του και πλέον κατευθύνεται σε δημοτικό σχολείο.

Η γιαγιά του δράστη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 62χρονος Χουάν Αλβάρεζ, ο οποίος διατηρεί σχέση με τη μητέρα του τον τελευταίο χρόνο και ζούσε στο ίδιο σπίτι με τον 18χρονο, λέει, σύμφωνα με το NBC news, ότι είχε μια τρικυμιώδη σχέση με τη μητέρα του, η οποία συχνά οδηγούσε σε καβγάδες.

Σύμφωνα με τον Αλβάρεζ, ο Ράμος είχε φύγει από το σπίτι για να μείνει με τη γιαγιά του πριν δυο μήνες, μετά από έναν έντονο καβγά που είχε με τη μητέρα του, όταν εκείνη αποσύνδεσε το Wi-Fi. Υποστήριξε επίσης ότι ο 18χρονος κλεινόταν στον εαυτό του και έφευγε κάθε φορά που επιχειρούσε να ξεκινήσουν μια συζήτηση.

«Ήταν κάπως παράξενος. Ποτέ δεν τα πήγα καλά μαζί του. Ποτέ δεν συναναστραφήκαμε. Δεν μιλάει σε κανέναν. Όταν πήγαινες να του μιλήσεις απλώς καθόταν εκεί και μετά έφευγε» λέει ο Χουάν Αλβάρεζ.

Σύμφωνα πάντα με τον 62χρονο, ο Ράμος το τελευταίο διάστημα συμπεριφερόταν παράξενα, δηλώνει ωστόσο ότι «σοκαρίστηκε» μαθαίνοντας ότι ήταν ο δράστης του αδιανόητου φονικού.

O 62χρονος ΑλβάρεζDeon Hampton / NBC News

Εξίσου έκπληκτη για την κατάληξη δηλώνει και η μητέρα του δράστη, Αντριάνα Ρέγιες.

«Είμαι πολύ ταραγμένη για όλα», δήλωσε μετά το μακελειό η 39χρονη, «έχουν συμβεί πολλά, αλλά αυτή τη στιγμή δεν αισθάνομαι καλά».

Ο Ρονάλντο Ρέγιες, ο παππούς του Ράμος, ο οποίος ζούσε μαζί με τον εγγονό του και τη γυναίκα του, δήλωσε στο Associated Press ότι δεν γνώριζε πως ο εγγονός του είχε όπλα στο σπίτι. O Ρέγιες είπε στο AP ότι μιλούσε καθημερινά με τον εγγονό του και ότι «δεν περίμενε αυτό» από τον Ράμος.

Ο 18χρονος δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός αστυνομικού salv8dor_/Instagram

Ωστόσο η Μπέκι Φλόρες, μια 54χρονη γειτόνισσα, έκανε λόγο για συχνή οχλαγωγία στο σπίτι. Σύμφωνα με τη Φλόρες, οι καβγάδες ήταν έντονοι, με αποκορύφωμα έναν προ διμήνου, ο οποίος είχε οδηγήσει οχτώ αστυνομικούς στο σπίτι καθώς αλλά και στο να μείνει ο Ράμος με τους παππούδες του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Meta, της μητρικής εταιρείας του Facebook, ο Ράμος μόλις 30 λεπτά πριν το μακελειό είχε γράψει στην πλατφόρμα ότι σκόπευε να πυροβολήσει τη γιαγιά του. Στη συνέχεια ενημέρωνε ότι το έκανε ενώ σε ένα τρίτο μήνυμα ενημέρωσε ότι σκόπευε να ανοίξει πυρ σε ένα δημοτικό σχολείο. Το τελευταίο αυτό μήνυμα αναρτήθηκε λιγότερο από 15 λεπτά πριν την άφιξή του στο σημείο της τραγωδίας.

Ο Σάντος Βάλντες Τζούνιορ, ο οποίος γνώριζε τον δράστη από το σχολείο, δήλωσε στην Washington Post ότι οι δυο τους ήταν φίλοι μέχρι που η συμπεριφορά του Βάλντες άλλαξε.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία αυτή, ο Ράμος συχνά οδηγούσε μαζί με έναν άλλο φίλο του πυροβολώντας τυχαία περαστικούς ή προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα. Μία φορά μάλιστα τον είχε δει σε ένα πάρκο γεμάτο αμυχές στο πρόσωπο, για το οποίο αρχικά είχε κατηγορήσει μια γάτα. «Μετά μου είπε την αλήθεια, ότι είχε κόψει το πρόσωπό του με μαχαίρια ξανά και ξανά», είπε ο μάρτυρας.

«Όταν τον ρώτησα γιατί να κάνει κανείς κάτι τέτοιο; Είναι τρελό», εκείνος μου απάντησε ότι το έκανε για πλάκα, δήλωσε ο πρώην φίλος του στην Post.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ