ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Ο 18χρονος δολοφόνος μιλούσε και με εφήβους από την Ελλάδα μέσω της εφαρμογής Yubo

Τέξας: Ο 18χρονος δολοφόνος μιλούσε και με εφήβους από την Ελλάδα μέσω της εφαρμογής Yubo
Σύμφωνα με τους New York Times, ο Ράμος είχε μιλήσει με άλλους εφήβους από την Καλιφόρνια έως και την Ελλάδα, επιδεικνύοντας συνήθως τα όπλα του AP Photo/Jae C. Hong

Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος που σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες στο Ουβάλντε του Τέξας, είχε ομολογήσει σε ένα διαδικτυακό του φίλο ότι μόλις είχε πυροβολήσει τη γιαγιά του και ότι επρόκειτο να «πυροβολήσει ένα δημοτικό σχολείο» λίγη ώρα πριν διαπράξει την πολύνεκρη επίθεσή του στο δημοτικό σχολείο Ρομπ.

Ένα 15χρονο κορίτσι στη Γερμανία που ζήτησε να κατονομάζεται με το ψευδώνυμό της Σίσι και σε συνέντευξή είπε ότι είχε γνωρίσει τον Ράμος, περίπου δύο εβδομάδες πριν την επίθεση, στο Yubo - μια εφαρμογή που απευθύνεται σε εφήβους ανά τον κόσμο και τους δίνει τη δυνατότητανα μιλάνε με αγνώστους μέσω βιντεοκλήσης.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Ράμος είχε μιλήσει με άλλους εφήβους από την Καλιφόρνια έως και την Ελλάδα, επιδεικνύοντας συνήθως τα όπλα του.

To βράδυ πριν την επίθεση, έστειλε μια φωτογραφία στη Σίσι με ένα μεγάλο δέμα, το οποίο περιείχε τις σφαίρες για το όπλο. Της έδειξε, επίσης, σε βίντεο μια μεγάλη τσάντα η οποία περιείχε τουλάχιστον ένα όπλο και πολλούς γεμιστήρες.

Το πρωί της Τρίτης, έκανε πάλι βιντεοκλήση στην έφηβη από τη Γερμανία και της είπε ότι «έχει ένα μυστικό» που δεν μπορεί να της πει, μέχρι να φύγει ο παππούς του από το σπίτι. Μετά, της έστειλε μήνυμα και της είπε ότι περίμενε τη γιαγιά του, την οποία έβρισε. Τελικά, ακολούθησαν δύο μηνύματα:

«Μόλις πυροβόλησα τη γιαγιά μου στο κεφάλι» και «Θα πάω να πυροβολήσω ένα δημοτικό σχολείο τώρα».

Η νεαρή διάβασε τα μηνύματα, αλλά ήταν «περίεργη» για το αν ο Ράμος μιλούσε σοβαρά. Μόνο όταν είδε τι έχει συμβεί στις ειδήσεις ζήτησε από έναν φίλο της στις ΗΠΑ να επικοινωνήσει με τις αμερικανικές Αρχές, μια καθυστέρηση για την οποία δήλωσε ότι τώρα μετανιώνει. «Ίσως θα μπορούσα να είχα αλλάξει το αποτέλεσμα», είπε.

«Απλώς δεν μπορούσα ποτέ να μαντέψω ότι θα το έκανε πραγματικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ