Μαριούπολη: Καταργούνται οι διακοπές, οι μαθητές ετοιμάζονται για το ρωσικό σχολικό πρόγραμμα
Ανανεώθηκε:
Σε επιχείρηση «απο-ουκρανοποίησης» των μαθητών προχωρούν οι ρωσικές κατοχικές αρχές στη Μαριούπολη σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο.
Οι ρωσικές αρχές που ελέγχουν τη μαρτυρική πόλη αποφάσισαν να καταργήσουν τις σχολικές διακοπές του καλοκαιριού προκειμένου να προετοιμαστούν οι μαθητές της για το ρωσικό σχολικό πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο Πέτρο Αντριουτσένκο
Σύμφωνα με το Αντριουτσένκο, σύμβουλο του Ουκρανού δημάρχου της πόλης, οι τελευταίοι υπερασπιστές της οποίας παραδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, «οι κατακτητές ανακοίνωσαν την παράταση του σχολικού έτους μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου».
«Όλο το καλοκαίρι τα παιδιά θα κάνουν μαθήματα ρωσικής γλώσσας, ρωσικής ιστορίας και μαθηματικών στα ρωσικά. Ο βασικός σκοπός είναι η αποουκρανοποίηση και η προετοιμασία (των μαθητών) για την επιστροφή τους στα θρανία με βάση το ρωσικό σχολικό πρόγραμμα», υποστήριξε.
Ο Αντριουτσένκο σημείωσε όμως ότι οι Ρώσοι «κατακτητές» δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν αρκετούς καθηγητές, «μόνο 53 εκπαιδευτικούς για 9 σχολεία». Δεν διευκρίνισε πόσοι μαθητές φοιτούν σε αυτά τα σχολικά ιδρύματα.
Έπειτα από τρίμηνη πολιορκία που κατέστρεψε αυτήν την πόλη των 500.000 κατοίκων, οι ρωσικές δυνάμεις κατέφεραν στις 20 Μαΐου να καταθέσουν τα όπλα οι τελευταίοι μαχητές που υπερασπίζονταν το χαλυβουργείο Αζοφστάλ. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, περίπου 2.500 Ουκρανοί στρατιώτες του τάγματος του Αζόφ, τους οποίους η Ρωσία χαρακτηρίζει «ναζί», παραδόθηκαν. Ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Κίεβο.
Κατέληξαν σε συμφωνία Ισραήλ και Λίβανος - Μερική αποχώρηση του ισραηλινού στρατού στο νότο
20:42
Ξεπέρασαν τους 900 οι νεκροί από το σεισμό στη Βενεζουέλα - Σπεύδουν συνεργεία διάσωσης
20:37
Hellenic Train: Αναστέλλεται από 29/6 το δρομολόγιο Πάτρα-Καμίνια - Με λεωφορεία η μετακίνηση
20:31
Καλλιθέα: Παραδόθηκε νεαρός για τη φονική συμπλοκή με θύμα τον 15χρονο
20:30