ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Συμπλοκή αστυνομικών με Παλαιστίνιους στο τέμενος Αλ Άκσα

Ισραήλ: Συμπλοκή αστυνομικών με Παλαιστίνιους στο τέμενος Αλ Άκσα
Νέα ένταση μεταξύ της αστυνομίας του Ισραήλ και ομάδα Παλαιστινίων (AP Photo/Mahmoud Illean)

Συνεχίζεται η ένταση στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ μεταξύ της αστυνομίας του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. Νέα σύγκρουση στο τέμενος Αλ-Άκσα.

Οι ισραηλινές αρχές ήρθαν αντιμέτωπες με Παλαιστίνιους που βρίσκονταν στο εσωτερικό του τεμένους Αλ-Άκσα, καθώς εκατοντάδες Εβραίοι επισκέπτονται το ιερό συγκρότημα πριν από μία αμφιλεγόμενη εβραϊκή παρέλαση μέσω του κέντρου της Παλιάς Πόλης.

Η ετήσια πομπή στην Ιερουσαλήμ πραγματοποιείται για τον εορτασμό, της «ημέρας της Ιερουσαλήμ», της επετείου της κατάληψης της Παλιάς Πόλης από το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967 στη Μέση Ανατολή, προσελκύοντας χιλιάδες Εβραίους που συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις στους στενούς πέτρινους δρόμους της πόλης.

Οι οργανώσεις των Παλαιστινίων έχουν προειδοποιήσει ότι η παρέλαση που γίνεται με σημαίες μέσα από τον μουσουλμανικό τομέα της πόλης θα μπορούσε να αναζωπυρώσει την μακρόχρονη διαμάχη με τους Ισραηλινούς. Οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί εδώ και εβδομάδες στην πόλη.

Ώρες πριν από την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων, η αστυνομία κλείδωσε μερικούς Παλαιστίνιους στο εσωτερικό ενός τζαμιού του συγκροτήματος Αλ-Ακσα, καθώς έφταναν Εβραίοι επισκέπτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ