Ουκρανία: «Εξαιρετική κλιμάκωση» στο Λουχάνσκ καθώς συνεχίζονται τα ρωσικά πλήγματα
Ανανεώθηκε:
Η κατάσταση στο Λουχάνσκ έχει «κλιμακωθεί εξαιρετικά», δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής, καθώς η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις της προσπαθώντας να καταλάβει την περιοχή του Ντονμπάς.
Οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονταν την Κυριακή στη ρωσική επίθεση στο Σιεβιεροντόνετσκ, τη μεγαλύτερη πόλη που εξακολουθούν να κατέχουν στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς, όπως ωστόσο παραδεχονται Ουκρανοί αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.
Ο βομβαρδισμός ήταν τόσο έντονος που δεν ήταν δυνατό να εκτιμηθούν οι απώλειες και οι ζημιές, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λουχάνσκ, Σεργκέι Γκαϊντάι.
Δεκάδες κτήρια καταστράφηκαν τις τελευταίες ημέρες.
«Η κατάσταση έχει κλιμακωθεί εξαιρετικά», υπογράμμισε.
Εν τω μεταξύ, η ουκρανική κυβέρνηση προέτρεψε τη Δύση να της παράσχει περισσότερα όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας, προκειμένου να ανατρέψει τη φορά του πολέμου, που τώρα βρίσκεται στον τέταρτο μήνα του.
Η μάχη για το Σιεβιεροντόνετσκ, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Siverskyi Donets, έχει γίνει το επίκεντρο των τελευταίων ημερών καθώς η Ρωσία σημειώνει αργά αλλά σταθερά κέρδη στο Ντονμπάς.
Η Μόσχα κατέστρεψε μεγάλο οπλοστάσιο
Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν ένα μεγάλο οπλοστάσιο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην πόλη Κρύβιι Ρι που βρίσκεται στην Κεντρική Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το ίδιο υπουργείο.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης, ότι ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 στην περιοχή Ντνίπρο, σύμφωνα με την ίδια αναφορά του TASS.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διεθνές εμπόριο: Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εντείνει την τάση προστατευτισμού
Ουκρανία:Δυναμώνουν οι φωνές για «σοβαρές συνομιλίες» - Πλημμυρισμένα χωριά ενώ εντείνονται οι μάχες
Youth Pass 2026: Σε εξέλιξη οι υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
02:00
Πασχαλινό εορταστικό ωράριο: Ώρες λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα
01:00
Τι αλλάζει με το νέο νόμο για τους πολίτες που δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ
00:30
Προσεγγίζει η Πυροσβεστική τους οκτώ που χάθηκαν σε φαράγγι στην Εύβοια - Είναι καλά στην υγεία τους
00:02