Πουλήθηκε το τρόπαιο της Eurovision: Πάνω από 800.000 για την αγορά drones
Ανανεώθηκε:
Μέσω online δημοπρασίας πούλησε το τρόπαιο που απέκτησε στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το νικητήριο συγκρότημα Kalush Orchestra, έναντι 838.000 ευρώ, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τον πόλεμο στην πατρίδα Ουκρανία.
Το μικρόφωνο από κρύσταλλο δημοπρατήθηκε μέσω Facebook με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά drones για τον ουκρανικό στρατό.
Η πώληση συνέπεσε με την εμφάνιση της μπάντας σε φιλανθρωπική συναυλία στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Βερολίνο, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για ιατρικό υλικό και προμήθειες.
Κατά τη συναυλία, το μέλος του συγκροτήματος Όλεχ Πσιούκ απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να μην ξεχάσει τον πόλεμο, ο οποίος σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 4.031 πολιτών και των τραυματισμό 4.735 ενώ έχει αναγκάσει περισσότερους από 14 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.
«Νομίζω ότι ο πόλεμος πρέπει να είναι πάντα στα πρωτοσέλιδα, μέχρι να έρθει η ειρήνη», δήλωσε ο Πσιούκ.
Ο παρουσιαστής της ουκρανικής τηλεόρασης Serhiy Prytula ανακοινωσε ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για το τρόπαιο θα χρησιμοποιηθούν για ουκρανικής κατασκευής drones PD-2, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο από τις ουκρανικές όσο και από τις δυτικές δυνάμεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Eurovision 2022 - Stefania: Το νικητήριο τραγούδι της Ουκρανίας έχει πλέον ένα σπαρακτικό βιντεοκλίπ
Στην Ουκρανία οι νικητές της Eurovision: Ετοιμάζουν περιοδεία στην Ευρώπη και ξαναφορούν τα χακί
Bρετανική Express: Η Νάξος στην κορυφή των ποιοτικών προορισμών της Ευρώπης
12:32
Ανοιχτά όλα τα σενάρια για το Έκτακτο Επίδομα Πάσχα - Ποιοι θα το πάρουν
12:30
Ζαχαράκη: Δεν καταργούνται άμεσα οι Πανελλαδικές - Τέλη Νοεμβρίου το πόρισμα για το Εθνικό Απολυτήριο
12:18
Η Paramount κέρδισε τη μάχη για την Warner Bros αλλά το deal δεν έχει «κλειδώσει»
12:01