ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Εκείνη σκοτώθηκε στο μακελειό, ο άντρας της πέθανε από θλίψη

Τέξας: Εκείνη σκοτώθηκε στο μακελειό, ο άντρας της πέθανε από θλίψη
O διαδικτυακός έρανος στην μνήμη του πολύτεκνου ζευγαριού έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια δολάρια CNNi

Οι διαδικτυακοί έρανοι είναι πλέον κάτι συνηθισμένο, ελάχιστοι όμως έχουν βρει την ανταπόκριση που βρήκε η έκκληση για τα παιδιά της Ίρμα Γκαρσία.

Η δασκάλα έχασε τη ζωή της στο Ουβάλντε του Τέξας την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας 18χρονος βαριά οπλισμένος εισέβαλε στο σχολείο που εργαζόταν, σκοτώνοντας την ίδια, μια συνάδελφό της και 19 μαθητές δημοτικού.

Ο σύζυγός της, Τζόε Γκαρσία, πέθανε από καρδιακή προσβολή δύο ημέρες αργότερα.

Ο διαδικτυακός έρανος στην μνήμη του πολύτεκνου ζευγαριού έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

«Η Ίρμα ήταν μία σύζυγος, μητέρα τεσσάρων παιδιών, ανιψιά, αδελφή, κόρη, θεία, και ένας υπέροχος άνθρωπος. Κυριολεκτικά θα έκανε τα πάντα για τον οποιοδήποτε», μπορεί να διαβάσει κανείς στη σελίδα της καμπάνιας. «Αγαπούσε τους μαθητές της και πέθανε προσπαθώντας να τους προστατέψει».

Ο αρχικός στόχος ήταν 10.000 δολάρια, που προορίζονταν για τα διάφορα έξοδα της οικογένειας, που ξεκληρίστηκε μέσα σε λίγες ημέρες.

Ωστόσο, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, οι 46.400 δωρεές είχαν συγκεντρώσει το ποσό των 2.593.860 δολαρίων.

Η Γκαρσία εργαζόταν ως δασκάλα 23 χρόνια. Ο θάνατος του άντρα της, σύμφωνα με τους συγγενείς, από καρδιακή ανακοπή προκλήθηκε από την τεράστια στεναχώρια του.

Το ζευγάρι άφησε πίσω του τέσσερα παιδιά: τον Κριστιάν, το Ζοσέ, την Λιλιάνα και την Αλισάντρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ