ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Ανήθικη» η Δύση, θα πάρουμε μόνο την επιστήμη της

«Το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι άλλοι. Το θέμα είναι, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό που κάνουν οι άλλοι, να το αναπτύξουμε;», είπε σε ομιλία του ο Ερντογάν AP Photo/Burhan Ozbilici

Τις «δυτικές αξίες» επέκρινε σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως «εμείς θα πάρουμε την επιστήμη της Δύσης, όχι την ανηθικότητά της» .

«Το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι άλλοι. Το θέμα είναι, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό που κάνουν οι άλλοι, να το αναπτύξουμε; Διότι αυτό αρμόζει σε Μουσουλμάνο Τούρκο. Κι εμείς αυτό κάνουμε» υποστήριξε ο Ερντογάν σε ομιλία του συνέδριο, χτες Πέμπτη.

«To θέμα είναι αυτό... Θα πάρεις όλη την επιστήμη της Δύσης - προσοχή όχι την ανηθικότητα της - θα πάρεις την επιστήμη, και πάνω της θα βάλεις τη δική σου σφραγίδα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ετών από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που εξαπλώθηκαν σε μεγάλο τμήμα της χώρας, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε επίσης λόγο για «σουρτούκες» και «τρομοκράτες».

Μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών γνωστοποίησαν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον του.

Χαρακτηριστικά, ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συνέστησε στον Ερντογάν να μην μιλάει, μέσω ανάρτησης που έκανε στο Twitter.

Παράλληλα, και η γνωστή συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ εξέφρασε την οργή της για τη «ρητορική των διακρίσεων» από τον πρόεδρο της Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης