ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιά - Καναδάς: Η αλλαγή του καιρού γεννά ελπίδες σε πυροσβέστες και Αρχές

Πυρκαγιά - Καναδάς: Η αλλαγή του καιρού γεννά ελπίδες σε πυροσβέστες και Αρχές
REUTERS / HANDOUT

Έπειτα από αρκετές ημέρες που χαρακτηρίστηκαν από δυσάρεστα νέα, τα χαμόγελα επιστρέφουν, έστω και δειλά, στους πυροσβέστες που συμμετέχουν στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς αλλά και στους αξιωματούχους της Αλμπέρτα.

Αιτία γι αυτό αποτελεί η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες. Το θερμόμετρο έχει ήδη πέσει αρκετά σε σύγκριση με τα προηγούμενα 24ωρα και προβλέπεται να πέσει κι άλλο. Σημαντικότερο, όμως, είναι το γεγονός ότι τις μέρες που ακολουθούν αναμένεται να βρέξει.

Υπάρχουν, όμως, κι άλλα ευχάριστα νέα για κάποιους από τους κατοίκους του Φορτ ΜακΜάρεϊ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters ο τοπικός αξιωματούχος, David Yurdiga, που επισκέφθηκε την Κυριακή την περιοχή, το νοσοκομείο παραμένει άθικτο, όπως και τα περισσότερα από τα σχολεία, ενώ «υπάρχουν γειτονιές στις οποίες δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος από την πυρκαγιά».

Κάποιοι από τους πλέον αισιόδοξους εκτιμούν ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που οι κάτοικοι θα αρχίσουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους. Αυτή η στιγμή, πάντως, φαντάζει μακρινή για την ώρα αν αναλογιστεί κανείς ότι η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται και τοπ μόνο που έχει αλλάξει σε σχέση με τις περασμένες μέρες είναι η θερμοκρασία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ