ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα από το Κάνσας ομολογεί ότι εκπαίδευε μαχήτριες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Γυναίκα από το Κάνσας ομολογεί ότι εκπαίδευε μαχήτριες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
Η βασικός ρόλος της 42χρονης μητέρας ήταν να διδάσκει γυναίκες και νεαρά κορίτσια να χρησιμοποιούν όπλα, από καλάσνικοφ μέχρι ζώνες αυτοκτονίας ALEXANDRIA SHERIFF'S OFFICE

Ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών αντιμετωπίζει μια γυναίκα από το Κάνσας των ΗΠΑ, η οποία ομολόγησε ότι εκπαίδευε ένα αποκλειστικά γυναικείο τάγμα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Εκτιμάται ότι η Άλισον Φλουκ – Έκρεν είχε εκπαιδεύσει συνολικά πάνω από 100 γυναίκες και νεαρά κορίτσια, μαθαίνοντάς τους να χρησιμοποιούν όπλα και να επιτίθενται.

Πριν μεταβεί στη Συρία, η Έκρεν, πρώην φοιτήτρια βιολογίας και δασκάλα, εργαζόταν για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Λιβύη.

Η 42χρονη μητέρα είχε φύγει από τις ΗΠΑ το 2011.

Όσο ήταν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, ηγείτο του γυναικείου τάγματος Khatiba Nusaybah, το οποίο έδρευε στη Ράκα της Συρίας.

Η βασικός ρόλος της ήταν να διδάσκει γυναίκες και νεαρά κορίτσια να χρησιμοποιούν όπλα, από καλάσνικοφ μέχρι ζώνες αυτοκτονίας, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η ίδια, καταθέτοντας σε δικαστήριο στη Βιρτζίνια, παραδέχτηκε τόσο τη συμμετοχή της όσο και τον ρόλο της ωστόσο αρνήθηκε ότι προσπάθησε ποτέ να προσηλυτίσει παιδιά.

«Δεν εκπαιδεύσαμε ηθελημένα νεαρά κορίτσια», είπε, σύμφωνα με το CNNi.

Κάποιες από τις γυναίκες που εκπαίδευσε αναμένεται να καταθέσουν εναντίον της κατά την ακροαματική διαδικασία.

Η Έκρεν παραδέχθηκε επίσης συζητήσεις για επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος, ενώ μεταξύ των στόχων φέρεται να ήταν ένα πανεπιστήμιο και ένα εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, ο δεύτερος άνδρας της ήταν μέλος της Ansar Al Sharia, μιας στρατιωτικής οργάνωσης που το 2012 επιτέθηκε κατά μιας αμερικανικής αποστολής στη Βεγγάζη της Λιβύης.

Στο δικαστήριο, η ίδια φάνηκε να δακρύζει όταν ρωτήθηκε από τον δικαστή για τα παιδιά της.

Όπως αναφέρει το BBC, τα μέλη της οικογένειάς της έχουν ζητήσει να απαγορευτεί οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ