ΚΟΣΜΟΣ

Βεβήλωσαν ελληνορθόδοξο παρεκκλήσι στα Ιεροσόλυμα – Έντονη αντίδραση από το ΥΠΕΞ

Βεβήλωσαν ελληνορθόδοξο παρεκκλήσι στα Ιεροσόλυμα – Έντονη αντίδραση από το ΥΠΕΞ
Μέλη του εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου βεβήλωσαν παρεκκλήσι του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Μέλη του εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου βεβήλωσαν παρεκκλήσι που βρίσκεται σε κτήμα ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.

Όπως καταγγέλλει το Πατριαρχείο, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα (6/6). Τα μέλη του εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου εισέβαλαν στον εσωτερικό χώρο του παρεκκλησίου όπου τον βεβήλωσαν, ενώ απείλησαν και τον φύλακα, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για το περιστατικό και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, καλεί τις Αρχές του Ισραήλ να αναλάβουν τις κατάλληλες ενέργειες για τη διερεύνηση του συμβάντος και για την προσαγωγή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα παγίως εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα ιδιοκτησίας του Ιερά Προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους που περιλαμβάνονται στο παγιωμένο Καθεστώς των Αγίων Τόπων (Status Quo)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Εκφράζουμε την πιο έντονη ανησυχία μας για τη χθεσινή εισβολή μελών εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου σε κτήμα ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τη βεβήλωση, από την πλευρά τους, του εκεί ευρισκόμενου Παρεκκλησίου», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Αναμένουμε την ανάληψη κατάλληλων ενεργειών από πλευράς των ισραηλινών αρμόδιων Αρχών για τη διερεύνηση του συμβάντος, την προσαγωγή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη και την αποτροπή αντίστοιχων έκνομων ενεργειών στο μέλλον», προσθέτει.

«Η Ελλάδα παγίως εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα ιδιοκτησίας του Ιερά Προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους που περιλαμβάνονται στο παγιωμένο Καθεστώς των Αγίων Τόπων (Status Quo)», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ