ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Λάρι Νάσαρ: Ένα δισ. δολάρια από το FBI ζητούν τα θύματα του γιατρού των Ολυμπιονικών

Υπόθεση Λάρι Νάσαρ: Ένα δισ. δολάρια από το FBI ζητούν τα θύματα του γιατρού των Ολυμπιονικών
Οι συνήγοροι των γυναικών υποστηρίζουν ότι το FBI θα μπορούσε να είχε προστατέψει τα θύματα αλλά δεν το έκανε Saul Loeb/Pool via AP

Αποζημίωση πάνω από 1 δισεκ. δολάρια από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI σκοπεύουν να διεκδικήσουν περισσότερες από 90 γυναίκες και κορίτσια που έπεσαν θύματα του γιατρού Λάρι Νάσαρ, ο οποίος καταδικάστηκε, μεταξύ άλλων, για πολλαπλές κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.  

Τη διεκδίκησή τους, οι συνήγοροι των γυναικών υποστηρίζουν ότι οι δημόσιοι φορείς θα μπορούσαν να είχαν προστατέψει τα θύματα, ωστόσο κακοδιαχειρίστηκαν την υπόθεση. Αν μάλιστα δικαιωθούν, τα+ο ποσό μπορεί να ξεπεράσει και το προαναφερθέν.

Ανάμεσα στα σχεδόν 90 θύματα που ζητούν την αποζημίωση βρίσκονται ορισμένες από τις σημαντικότερες αθλήτριες στην ιστορία της γυμναστικής στις ΗΠΑ και όχι μόνο, όπως η Σιμόν Μπάιλς, η Άλι Ράισμαν και η ΜακΚέιλα Μαρόνι.

«Το FBI γνώριζε πολύ καλά ότι ο Λάρι Νάσαρ ήταν επικίνδυνος για τα παιδιά όταν η κακοποίησή μου έγινε γνωστή τον Σεπτέμβριο του 2015», τόνισε η γυμνάστρια Μάγκι Νίκολς, μέλος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

«Για 421 ημέρες εργάστηκαν με την Ομοσπονδία της Γυμναστικής για να κρύψουν αυτές τις πληροφορίες από το κοινό κι αυτό επέτρεψε στον Νάσαρ να συνεχίσει να παρενοχλεί νεαρές γυναίκες και κορίτσια. Είναι ώρα να λογοδοτήσει το FBI», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ