ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε 24χρονος Βρετανός, πρώην στρατιώτης, από τα ρωσικά πυρά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε 24χρονος Βρετανός, πρώην στρατιώτης, από τα ρωσικά πυρά
Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτήρισε τον 24χρονο Βρετανό «αληθινό ήρωα» (AP Photo/Alexei Alexandrov, file)

Ένας Βρετανός, ηλικίας 24 ετών, πρώην στρατιώτης, σκοτώθηκε πολεμώντας στο πλευρό του ουκρανικού στρατού στην πόλη Σεβεροντονιέτσκ (ανατολικά), σύμφωνα με την οικογένειά του. «Αληθινό ήρωα» τον χαρακτήρισε σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Τζόρνταν Γκάτλι εγκατέλειψε τον στρατό της Βρετανίας τον Μάρτιο, όπως αποκάλυψε η οικογένειά του για να βρεθεί στο πλευρό της Ουκρανίας και να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας.

Η οικογένειά του ενημερώθηκε για τον θάνατό του την περασμένη Παρασκευή, 10 Ιουνίου.

Σε αυτή την πόλη, στην ανατολική Ουκρανία βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές μάχες, καθώς η Ρωσία συνεχίζει την προσπάθεια για να καταλάβει το Ντονμπάς.

«Αγαπούσε τη δουλειά του και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτόν», ανέφερε η οικογένεια μέσω Facebook. «Ήταν στ’ αλήθεια ήρωας και θα τον έχουμε πάντα στις καρδιές μας».

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, εξήρε τον Τζόρνταν Γκάτλι, τονίζοντας πως χρειάστηκε πολύ θάρρος για να πάει να υπερασπιστεί μακριά από το σπίτι του τα πιστεύω του, «επειδή το έλεγε η καρδιά του», «επειδή δεν άντεχε το κακό», προσθέτοντας πως επρόκειτο για «αληθινό ήρωα» και πως «θα θυμόμαστε πάντα τη συμβολή του στην υπεράσπιση της Ουκρανίας και του ελεύθερου κόσμου».

Το Φόρεϊν Όφις περιορίστηκε να ανακοινώσει πως «προσφέρουμε υποστήριξη στην οικογένεια Βρετανού ο οποίος πέθανε στην Ουκρανία». Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ