Ουκρανία - Ντράγκι: Η Ρωσία ψεύδεται για τη μείωση της ροής του φυσικού αερίου
Η Ρωσία εκμεταλλεύθηκε την παροχή φυσικού αερίου για πολιτικούς σκοπούς υποστήριξε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, υπογραμμίζοντας ότι ήταν ψέμα τα τεχνικά προβλήματα που επικαλέστηκε για την πρόσφατη μείωση των εξαγωγών φυσικού αερίου.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η μείωση της ροής φυσικού αερίου το προηγούμενο 48ωρο δεν ήταν προμελετημένη, αλλά σχετιζόταν με ζητήματα συντήρησης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο, ο ιταλός πρωθυπουργός απέρριψε αυτόν τον ισχυρισμό. «Τόσο η Γερμανία όσο κι εμείς, καθώς και άλλες χώρες, πιστεύουμε ότι πρόκειται για ψέματα. Στην πραγματικότητα, εκμεταλλεύονται πολιτικά το φυσικό αέριο όπως έκαναν και με τα σιτηρά», δήλωσε ο Ντράγκι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γερμανία: 5 δισ. ευρώ το κόστος της διακοπής εφοδιασμού με ρωσικό αέριο
Έρευνα: Ο πρόεδρος της Gazprom ίσως ζει στο πιο ακριβό σπίτι στη Ρωσία
Στα 142 ευρώ ανά μεγαβατώρα εκτινάχθηκε το φυσικό αέριο - Αύξηση 18%
SPONSORED
Ανοιχτή η πλατφόρμα για την εσωτερική κινητικότητα χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ
01:00
«Προσωπικός Βοηθός»: Xρηματοδότηση 34,8 εκατ. ευρώ - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
00:30
Όμιλος Fourlis: Σημαντική αύξηση πωλήσεων στο Α’ Τρίμηνο 2026
00:00
Πάρκαρε στο κέντρο της Νέας Υόρκης, άνοιξε την πόρτα, έπεσε σε υπόνομο και σκοτώθηκε
23:57