ΚΟΣΜΟΣ

Μάλτα: Θρίλερ με Αμερικανίδα τουρίστρια που κινδυνεύει επειδή δεν επιτρέπεται η άμβλωση

Μάλτα: Θρίλερ με Αμερικανίδα τουρίστρια που κινδυνεύει επειδή δεν επιτρέπεται η άμβλωση
Η Αντρέα Προυντέντε και ο σύντροφός της Τζέι Γουίλντράιερ σε παλαιότερες χαρούμενες στιγμές Screen Grab/ Jay Weeldreyer

Ένα αδιανόητο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μάλτα, όπου μια Αμερικανίδα τουρίστρια με συμπτώματα αποβολής δεν μπορεί να διακόψει την εγκυμοσύνη της -θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της-, καθώς στη χώρα η άμβλωση είναι παράνομη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. 

Η Αντρέα Προυντέντε θα ταξιδέψει στην Ισπανία για να τερματίσει την εγκυμοσύνη της εκεί, δήλωσε η δικηγόρος της, καθώς η περιπέτεια για την 38χρονη συνεχίζεται.

Η Προυντέντε, που διανύει την 16η εβδομάδα της κύησης, έκανε διακοπές στη Μάλτα με τον σύντροφό της Τζέι Γουίλντράιερ, όταν άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα αποβολής πριν από μία εβδομάδα.

Εν μέσω φόβων για την υγεία της Προυντέντε, το ζευγάρι ζήτησε να γίνει άμβλωση, όταν ενημερώθηκε ότι το έμβρυο δεν θα μπορούσε να επιβιώσει. Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς η Μάλτα απαγορεύει την άμβλωση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Οι γιατροί είχαν αρνηθεί να πιστοποιήσουν ότι η γυναίκα είναι σε θέση να ταξιδέψει, αλλά έκτοτε έγιναν κάποιες ρυθμίσεις με βάση την ταξιδιωτική ασφάλιση του ζευγαριού προκειμένου η Προυντέντε να μπορέσει να ταξιδέψει στο ισπανικό νησί Μαγιόρκα.

«Η ασφαλιστική εταιρία οριστικοποίησε τις διαδικασίες προκειμένου εκείνοι να μεταβούν αεροπορικώς στη Μαγιόρκα. Η Αντρέα ανέλαβε η ίδια την ευθύνη για το εξιτήριο, καθώς η σύσταση του ιατρικού προσωπικού στη Μάλτα είναι να παραμείνει υπό παρακολούθηση», δήλωσε σήμερα στο Reuters η δικηγόρος Λάρα Ντιμιτρίεβιτς.

«Η Αντρέα, ψυχολογικά, περνά δύσκολα. Αλλά εδώ στη Μάλτα, τα χέρια των γιατρών είναι δεμένα καθώς σύμφωνα με τον νόμο θα διέπρατταν έγκλημα με τον τερματισμό της εγκυμοσύνης», δήλωσε η ίδια.

Η Μάλτα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που απαγορεύει εντελώς την άμβλωση. Το υπουργείο Υγείας δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ