ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Με σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε ο άνθρωπος που κουβαλούσε τους πυρηνικούς κωδικούς του Πούτιν

Ρωσία: Με σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε ο άνθρωπος που κουβαλούσε τους πυρηνικούς κωδικούς του Πούτιν
Η τσάντα που κουβαλά πάντα μαζί του ο Ρώσος πρόεδρος, λειτουργεί ως κινητός στρατηγικός αμυντικός κόμβος με κωδικούς που θα επέτρεπαν στον Πούτιν να δώσει εντολή για πυρηνική επίθεση Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP (Φωτογραφία αρχείου)

Ο συνταξιούχος Ρώσος αξιωματικός ασφαλείας, ο οποίος είχε επιφορτιστεί με να μεταφέρει τον χαρτοφύλακα του Βλαντιμίρ Πούτιν που περιείχε τους κωδικούς των πυρηνικών, βρέθηκε πυροβολημένος στο σπίτι του τη Δευτέρα.

Η Kyiv Post αναφέρει ότι ο απόστρατος συνταγματάρχης, Βαντίμ Ζιμίν, είναι στην εντατική και πως ο αδερφός του τον βρήκε στο σπίτι του στην πόλη Κρασνογκόρσκ, κοντά στη Μόσχα.

Η ουκρανική εφημερίδα που επικαλείται τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι ο Ζιμίν βρέθηκε «μέσα σε μια λίμνη αίματος» αφού φέρεται ότι υπέστη τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι.

Ο 53χρονος είναι συνταξιούχος συνταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) - της κύριας υπηρεσίας ασφαλείας της Ρωσίας - ο οποίος έχει φωτογραφηθεί πολλάκις με τον Πούτιν ενώ κουβαλούσε τον σημαντικότερο χαρτοφύλακα στον πλανήτη.

Η τσάντα που κουβαλά πάντα μαζί του ο Ρώσος πρόεδρος με συνοδεία, λειτουργεί ως κινητός στρατηγικός αμυντικός κόμβος με κωδικούς που θα επέτρεπαν στον Πούτιν να δώσει εντολή για πυρηνική επίθεση.

Η ρωσική εφημερίδα Moskovsky Komsomolets έγραψε, σύμφωνα με το newsweek, ότι ο Ζιμίν συνελήφθη τον Δεκέμβριο με την υποψία ότι λάμβανε δωροδοκίες από έναν επιχειρηματία για μια συμφωνία που αφορούσε κρατική σύμβαση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό καθώς ήταν σε εξέλιξη ποινική έρευνα εναντίον του. Ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες.

Η ίδια εφημερίδα, αναφέρει πως η φύση των τραυματισμών του Ζιμίν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προσπαθήσει να αυτοκτονήσει, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημα κάποια ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ