ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δύο άτομα σχεδίαζαν επιθέσεις στο όνομα του ISIS

Ιταλία: Δύο άτομα σχεδίαζαν επιθέσεις στο όνομα του ISIS
Είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις και να μεταβούν στην συνέχεια στην Αφρική AP Photo/Andrew Medichini

Επιθέσεις στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να ετοίμαζαν ένας άνδρας και μια γυναίκα που γεννήθηκαν στην Ιταλία και κατάγονται από το Κόσοβο.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις και να μεταβούν στην συνέχεια στην Αφρική.

Αρχικά ο εισαγγελέας της πόλης Τρέντο, στη βόρεια Ιταλία, διέταξε την κράτηση και τον δυο, αλλά ο δικαστής αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες αποφάσισε ότι μόνο ο άνδρας θα πρέπει να τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό, με ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Θα παραμείνει με την οικογένειά του, η οποία είναι πλήρως ενταγμένη στην ιταλική κοινωνία, για να ακολουθήσει «πορεία με στόχο την απομάκρυνση από τον φονταμενταλισμό».

Η κατηγορία που έχει απαγγελθεί σε βάρος των δύο κατηγορουμένων είναι προσπάθεια ανατροπής της δημοκρατικής τάξης και στρατολόγηση νέων μελών με στόχο την διεθνή τρομοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ