Στο τελικό στάδιο η σήραγγα που θα ενώσει νότια και βόρεια Ευρώπη
Η μεγαλύτερη στον κόσμο σιδηροδρομική σήραγγα θα εγκαινιαστεί επισήμως την 1η Ιουνίου και έχουν ήδη δρομολογηθεί οι τελικές προετοιμασίες, δήλωσε σήμερα πηγή προσκείμενη στην αρμόδια Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών της Ελβετίας (FOT).
Η σήραγγα Gotthard Base θα συνδέσει σιδηροδρομικά με γραμμή υψηλής ταχύτητας τη βόρεια και τη νότια Ευρώπη και θα αποτελέσει μια από τις βασικές σιδηροδρομικές συνδέσεις στις Άλπεις και η μεγαλύτερη παγκοσμίως, με μήκος περίπου 57,1 χιλιομέτρων.

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στα επίσημα εγκαίνια της σήραγγας αναμένεται να παραβρεθούν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από τις γειτονικές χώρες της Ελβετίας, οι υπουργοί Μεταφορών των κρατών κατά μήκος του διαδρόμου εμπορευματικών μεταφορών Ρότερνταμ-Γένοβα καθώς και 1.100 επισκέπτες και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης.
Το Σαββατοκύριακο στις 4 και 5 Ιουνίου, οι επισκέπτες θα μπορούν να διασχίσουν με ειδικούς συρμούς τη μακρύτερη σιδηροδρομική σήραγγα του κόσμου, σύμφωνα με την πηγή της ελβετικής κυβέρνησης.
Η μεταφορά εμπορευμάτων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2016. Η κατασκευή της σήραγγας ξεκίνησε το 1996, με το συνολικό κόστος να διαμορφώνεται στα 9,8 δισεκ. ελβετικά φράγκα ή 10,3 δισεκ. αμερικανικά δολάρια.
Ανακλήθηκε η βίζα 100.000 ατόμων από την κυβέρνηση Τραμπ
09:38
Τουλάχιστον 11 νεκροί σε τροχαίο στη Βολιβία στο οποίο ενεπλάκη όχημα που οδηγούσε έφηβος (vid)
09:33
Γροιλανδία: Γιατί η εξόρυξη σπάνιων γαιών δεν είναι εύκολη υπόθεση - Το κόστος και οι συνθήκες
09:25
Η Mazda με το CX-6e ενισχύει σημαντικά την ηλεκτρική της γκάμα
09:16