Περού: Φωτιά απειλεί το Μάτσου Πίτσου, την ακρόπολη των Ίνκα
Ανανεώθηκε:
Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβέστες από το Περού για να περιορίσουν δασική πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο Μάτσου Πίτσου, την ακρόπολη των Ίνκα.
Οι φλόγες απειλούν να πλησιάσουν τον παγκοσμίως γνωστό αρχαιολογικό χώρο αυτό στις Άνδεις.
Η πυρκαγιά, η οποια έχει κατακάψει τεράστια ήδη έκταση, εκδηλώθηκε την Τρίτη, όταν αγρότες έβαλαν φωτιά σε χαμηλή βλάστηση καθώς προετοίμαζαν τα χωράφια τους για τη νέα σπορά.
Ως την Τετάρτη, είχαν απανθρακωθεί περίπου 200 στρέμματα γης, σύμφωνα με τον δήμαρχο της κοντινής πόλης Κούσκο.
Το Μάτσου Πίτσου, συγκρότημα λίθινων κτιριακών δομών στην κορυφή βουνού, οικοδομήθηκε πριν από 500 και πλέον χρόνια από την αυτοκρατορία των Ίνκα, η οποία εκτεινόταν σε μεγάλο μέρος της νότιας Αμερικής, από τον Ισημερινό μέχρι τη Χιλή.
Ο αρχαιολογικός χώρος και η θέα που κόβει την ανάσα έχουν μετατρέψει την επαρχία Κούσκο στον κορυφαίο περουβιανό τουριστικό προορισμό και θεωρείται ένα από τα επτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου.
Το γεγονός ότι οι φλόγες καίνε σε δυσπρόσιτη, απομονωμένη περιοχή περιπλέκει τις επιχειρήσεις της πυροσβεστικής.
«Δίνουμε μάχη με αυτή την πυρκαγιά εδώ και δύο ημέρες και δεν έχει καταστεί δυνατό να την ελέγξουμε, καθώς η περιοχή είναι αδιάβατη», εξήγησε ο Ρομπέρτο Αμπάρκα, ο διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης κινδύνων στην επαρχία Κούσκο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μάτσου Πίτσου: Με λάθος ονομασία για 100 χρόνια - Οι ιστορικοί αποκαλύπτουν την πραγματική
SPONSORED
Νόμιμο το δικαίωμα των ΜΜΕ να ζητούν αποζημιώσεις από τα social media
20:04
Αυστηρό μήνυμα της Αθήνας για «Γαλάζια Πατρίδα»: Δεν συμβάλλει στο κλίμα των ήρεμων νερών
19:55
Χριστοδουλίδης: Όχι στη λύση δύο κρατών, η Τουρκία διαπράττει εγκλήματα - Το «ευχαριστώ» στην Ελλάδα
19:45
Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ: Δεν απαντάει για το 1,2 εκατ. κρατικού χρήματος στον κ. Ανδρουλάκη
19:41