ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη - Συνελήφθη ένας ύποπτος

Δανία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
AP Photo via Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix

Πυροβολισμοί έπεσαν νωρίς το απόγευμα σε εμπορικό κέντρο στη συνοικία Άμαγκερ, στην Κοπεγχάγη της Δανίας, με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων να κάνει αναφορά για πολλούς τραυματίες, επικαλούμενο την αστυνομία της χώρας.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί περιμετρικά του εμπορικού κέντρου Fields, ενώ η αστυνομία αναφέρει ότι έχουν τραυματιστεί «πολλά άτομα».

Σε tweet της, η Αστυνομία της Κοπεγχάγης αναφέρει ότι «ένα άτομο έχει συλληφθεί σε σχέση με τους πυροβολισμούς στο Fields».

«Προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του προσώπου αυτού. Έχουμε μαζική παρουσία στο χώρο και εργαζόμαστε για να αποκτήσουμε μια γενική εικόνα. Θα σας ενημερώσουμε εδώ το συντομότερο δυνατό», αναφέρει εξάλλου το tweet της Αστυνομίας.Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία πληροφορία για τα κίνητρα του δράστη.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος Σωτήρης Ντιμπινούδης, έγραψε σε se tweet ότι υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον ένα άτομο νεκρό και άλλους 5 - 8 τραυματίες.

Όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, περίπου 100 άνθρωποι έτρεξαν να φύγουν από το εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με μαρτυρίες τις οποίες επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία κάλεσε όσους βρίσκονται μέσα στο εμπορικό κέντρο να παραμείνουν εκεί και να περιμένουν την άφιξη των αστυνομικών ενώ ζήτησε από όλους τους άλλους να μην πλησιάζουν στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ