ΚΟΣΜΟΣ

Οχάιο: Στη δημοσιότητα βίντεο δολοφονίας 25χρονου από αστυνομικούς – Δέχτηκε 60 σφαίρες

Οχάιο: Στη δημοσιότητα βίντεο δολοφονίας 25χρονου από αστυνομικούς – Δέχτηκε 60 σφαίρες
Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Γουόκερ άνοιξε πρώτος πυρ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να φοβηθούν για τη ζωή τους Screen Grab/video

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία του Οχάιο το βίντεο με την καταδίωξη του 25χρονου μαύρου Τζέιλαντ Γουόκερ, ο οποίος στις 27 Ιουνίου είχε δεχτεί δεκάδες σφαίρες από αστυνομικoύς μετά από τροχαίο έλεγχο ρουτίνας.

Ο 25χρονος, αφού σταμάτησε με το όχημά του μετά το σήμα των αστυνομικών, έπεσε νεκρός, καθώς δέχτηκε περίπου 60 σφαίρες την ώρα που έτρεχε να ξεφύγει.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Γουόκερ άνοιξε πρώτος πυρ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να φοβηθούν για τη ζωή τους.

Το θύμα πάντως δεν έφερε όπλο ενώ έτρεχε να ξεφύγει, ωστόσο οι αστυνομία λέει ότι ένα πιστόλι βρέθηκε αργότερα μέσα στο αυτοκίνητό του.

Στις δηλώσεις του στην εφημερίδα Akron Beacon Journal ο Μπόμπι ΝτιΣέλο, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, χαρακτήρισε το βίντεο «σκληρό» και πρόσθεσε ότι οι συγγενείς του Γουόκερ ανησυχούν ότι ενδέχεται να ξεσπάσουν βίαιες διαδηλώσεις.

Το περιστατικό αυτό είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά φόνων νεαρών Αφροαμερικανών από αστυνομικούς στις ΗΠΑ.

«Προετοιμαζόμαστε για την αντίδραση της κοινότητας και το ένα μήνυμα που έχουμε είναι ότι η οικογένεια δεν χρειάζεται περισσότερη βία», τόνισε ο ΝτιΣέλο, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Άκρον συνέστησε ψυχραιμία.

Οι οχτώ αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό, επτά εξ αυτών λευκοί και ένας μαύρος, τέθηκαν σε διοικητική άδεια.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν τον Γουόκερ σε έναν τροχαίο έλεγχο ρουτίνας γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας. Ο Γουόκερ προσπάθησε να ξεφύγει, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Άκρον, το οποίο πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί έκαναν λόγο για ένα όπλο που εκπυρσοκρότησε από το αυτοκίνητό του.

Έπειτα από λίγο ο Γουόκερ βγήκε από το όχημά του και άρχισε να τρέχει, ενώ οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν πεζή και τον πυροβόλησαν, εξηγώντας ότι αποτελούσε «θανάσιμη απειλή», όπως ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας την Τρίτη.

Οι κάμερες του σώματος της αστυνομίας δείχνουν ένα άτομο με μάσκα σκι να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να τρέχει προς ένα πάρκινγκ, κυνηγημένο από αστυνομικούς για περίπου 10 δευτερόλεπτα πριν ανοίξουν πυρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ