ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία κατάσχεσε το ρωσικό πλοίο που μετέφερε ουκρανικά σιτηρά

Η Τουρκία κατάσχεσε το ρωσικό πλοίο που μετέφερε ουκρανικά σιτηρά
Η τύχη του πλοίου Zhibek Zholy θα αποφασιστεί σε συνάντηση των εμπειρογνωμόνων τη Δευτέρα marinetraffic.com

Ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο που μετέφερε σιτηρά από ουκρανική περιοχή που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι κατέσχεσαν οι τουρκικές τελωνειακές αρχές, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Τουρκία.

«Έχουμε πλήρη συνεργασία. Το πλοίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην είσοδο του λιμανιού, έχει κατασχεθεί από τις τελωνειακές αρχές της Τουρκίας», δήλωσε ο πρέσβης Βασίλ Μποτνάρ στην ουκρανική τηλεόραση.

Η τύχη του πλοίου Zhibek Zholy θα αποφασιστεί σε συνάντηση των εμπειρογνωμόνων τη Δευτέρα ενώ η Ουκρανία ελπίζει στην κατάσχεση των σιτηρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι κλέβει σιτηρά από τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις από τότε που άρχισε η εισβολή της Μόσχας στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το Κρεμλίνο αρνείται της κατηγορίες.

rosiko_ploio.jpg
H διαδρομή του Zhibek Zholy από τις 22 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2022Πηγή: BBC

Ένας αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, επικαλούμενος πληροφορίες από τη ναυτιλιακή διοίκηση της Ουκρανίας, δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ότι το πλοίο Zhibek Zholy χωρητικότητας 7.146 τόνων είχε φορτώσει το πρώτο φορτίο περίπου 4.500 τόνων ουκρανικού σιτηρού από το Μπερντιάνσκ, ένα λιμάνι στη νότια Ουκρανία που κατέχεται από τη Ρωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ