ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Ιλινόις στους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου - Αναφορές για θύματα

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Ιλινόις στους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου - Αναφορές για θύματα
Video Screen-Grab

Σε εξέλιξη είναι περιστατικό πυροβολισμών σε μια παρέλαση της 4ης Ιουλίου στο Ιλινόις, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές πόσα θύματα υπάρχουν, ενώ υπάρχουν αναφορές για πέντε αιμόφυρτα άτομα στο Χάιλαντ Παρκ του Ιλινόις, όπου διεξαγόταν η παρέλαση για την 4η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τους chicago.suntimes οι θεατές έτρεξαν πανικόβλητοι να σωθούν όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί, περίπου 10 λεπτά μετά την έναρξη της παρέλασης. Αρκετά άτομα φέρονται να έχουν τραυματιστεί, ενώ μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν «πολλούς πυροβολισμούς».

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μάιλς Ζαρέμσκι, είπε ότι άκουσε 20-25 πυροβολισμούς και ανέφερε στο CNNi ότι είδε τουλάχιστον ένα άτομο αιμόφυρτο και στο έδαφος.

Tο τηλεοπτικό δίκτυο Fox 32, που επικαλείται πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, κάνει λόγο για έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ή ενημέρωση για θύματα.

Σε βίντεο του TikTok, το οποίο αναπαράγεται ευρέως, φαίνονται οικογένειες να κάθονται στο κράσπεδο ενός πεζοδρομίου και να παρακολουθούν μια μπάντα που συμμετείχε στην παρέλαση. Ξαφνικά κάποιος αρχίζει να φωνάζει «πυροβολισμοί» και οι θεατές ξεκινούν να τρέχουν.

Ο Δημοκρατικός Μπραντ Σνάιντερ, ο οποίος εκπροσωπεί την Πολιτεία του Ιλινόις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έγραψε στο Twitter ότι οι πυροβολισμοί εκτυλίχθηκαν καθώς ο ίδιος και η ομάδα του ήταν συγκεντρωμένοι στην αρχή της παρέλασης, αλλά επιβεβαίωσε ότι κανείς τους δεν έχει τραυματιστεί.

Αστυνομικές δυνάμεις της Πολιτείας του Ιλινόις βρίσκονται στο σημείο και συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ