ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη επίθεση στο Σικάγο: Έξι νεκροί και 24 τραυματίες - Καταζητείται ο δράστης

Ένοπλη επίθεση στο Σικάγο: Έξι νεκροί και 24 τραυματίες - Καταζητείται ο δράστης
Video Screen-Grab

Οι αρχές του Χάιλαντ Παρκ στο Ιλινόις επιβεβαίωσαν ότι από τους πυροβολισμούς στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου, έξι άνθρωποι έπεσαν νεκροί και 24 τραυματίστηκαν, ενώ ο δράστης της επίθεσης αναζητείται. Αυτόπτες μάρτυρες και η αστυνομία λένε ότι ο δράστης της επίθεσης βρισκόταν στη στέγη ενός καταστήματος.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Χάιλαντ Παρκ δίνοντας μια πρώτη περιγραφή του υπόπτου είπε πως πρόκειται για έναν λευκό άνδρα, μεταξύ 18 και 20 ετών, και πως ένα πυροβόλο όπλο ανασύρθηκε από τη σκηνή του πυροβολισμού.

«Έχουμε εξασφαλίσει την περίμετρο γύρω από το πάρκο στο κέντρο της πόλης και συνεχίζουμε τις έρευνες μας» συμπλήρωσε.

Η αστυνομία ζήτησε από όσους πολίτες έχουν στη διάθεσή τους κάποιο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης να το θέσουν στη διάθεση των αρχών.

Eκπρόσωπος του FBI του Σικάγο είπε στο CNNi ότι αναπτύσσονται ομοσπονδιακές δυνάμεις στην περιοχή.

Η παρέλαση διακόπηκε ξαφνικά, όταν ακούστηκαν πυρά, μόλις 10 λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει, στις 10 το πρωί τοπική ώρα. Εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να καλυφθούν, ανέφερε η εφημερίδα Chicago Sun-Times.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μάιλς Ζαρέμσκι, είπε ότι άκουσε 20-25 πυροβολισμούς και ανέφερε στο CNNi ότι είδε τουλάχιστον ένα άτομο αιμόφυρτο και στο έδαφος.

Σε βίντεο του TikTok, το οποίο αναπαράγεται ευρέως, φαίνονται οικογένειες να κάθονται στο κράσπεδο ενός πεζοδρομίου και να παρακολουθούν μια μπάντα που συμμετείχε στην παρέλαση. Ξαφνικά κάποιος αρχίζει να φωνάζει «πυροβολισμοί» και οι θεατές ξεκινούν να τρέχουν.

Η Λιν Σουίτ των Chicago Sun-Times κάνει λόγο για «λουτρό αίματος» σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ο Δημοκρατικός Μπραντ Σνάιντερ, ο οποίος εκπροσωπεί την Πολιτεία του Ιλινόις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έγραψε στο Twitter ότι οι πυροβολισμοί εκτυλίχθηκαν καθώς ο ίδιος και η ομάδα του ήταν συγκεντρωμένοι στην αρχή της παρέλασης, αλλά επιβεβαίωσε ότι κανείς τους δεν έχει τραυματιστεί.

Αστυνομικές δυνάμεις της Πολιτείας του Ιλινόις βρίσκονται στο σημείο και συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ