ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Όρους θέτει το Κίνημα Πέντε Αστέρων για την παραμονή στην κυβέρνηση Ντράγκι

Ιταλία: Όρους θέτει το Κίνημα Πέντε Αστέρων για την παραμονή στην κυβέρνηση Ντράγκι
Μάριο Ντράγκι και Τζουζέπε Κόντε στο Παλάτσο Κίτζι το Φεβρουάριο του 2021 AP Photo/Andrew Medichini

Την επιθυμία του Κινήματος Πέντε Αστέρων να παραμείνει στην κυβέρνηση, υπό το όρο όμως της παράτασης ισχύος συγκεκριμένων μέτρων, μετέφερε ο επικεφαλής του κόμματος Τζουζέπε Κόντε κατά την κρίσιμη συνάντηση που είχε σήμερα, Τετάρτη, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.

Τα κυριότερα μέτρα είναι η μείωση των φόρων για τους εργαζόμενους, η διατήρηση του κοινωνικού εισοδήματος για τους ανέργους, καθώς και η κάλυψη των εξόδων από μέρους του δημοσίου, για την ενεργειακή αναβάθμιση και συντήρηση των πολυκατοικιών.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός των «πεντάστερων», ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός ζήτησε να μελετήσει τα αιτήματά τους, υποσχόμενος ότι θα δώσει αναλυτικές απαντήσεις, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

«Δεν θεωρούμε αρκετά, κάποια μεμονωμένα μέτρα στήριξης της τάξης των 200 ευρώ. Πρέπει να βοηθήσουμε τόσο τους επιχειρηματίες, όσο και τους εργαζόμενους», δήλωσε ο Κόντε στους δημοσιογράφους.

Παρά το εποικοδομητικό κλίμα της σημερινής συνομιλίας Ντράγκι- Κόντε, παραμένει ανοιχτό και το θέμα της συνολικής γραμμής της Ιταλίας στο ζήτημα της Ουκρανίας, από την στιγμή που το κίνημα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο, ζητά να σταματήσει η αποστολή όπλων στην κυβέρνηση του Κιέβου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ