ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Τα αιχμηρά πρωτοσέλιδα για την παραίτησή του

Μπόρις Τζόνσον: Τα αιχμηρά πρωτοσέλιδα για την παραίτησή του
EPA/ ANDY RAIN

Αναπόφευκτα η παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών της Βρετανίας, αλλά και η πρόθεσή του να παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι το φθινόπωρο θα μονοπωλούσε το σύνολο του διεθνούς Τύπου. Ωστόσο κάποια μέσα ενημέρωσης, κρίνοντας από τους τίτλους τους, περίμεναν εδώ και καιρό την αποχώρησή του από το No.10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η πτώση του κλόουν» είναι ο τίτλος του Economist που με πανηγυρικό τόνο γράφει στην εισαγωγή του κεντρικού άρθρου ότι «η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον κατέρρευσε επιτέλους».

H φωτογραφία που συνοδεύει την είδηση είναι από το μακρινό 2012, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όταν ως δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας κρεμάστηκε από ένα συρματόσχοινο και ανέμιζε σημαιάκια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Eνώ ο ίδιος δήλωσε έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ περήφανος για τα επιτεύγματά του και λυπημένος που εγκαταλείπει «την καλύτερη δουλειά του κόσμου», οι Times του Λονδίνου γράφουν «επιτέλους τελείωσε», με ειδική μνεία στις προσπάθειες συγκάλυψης των σκανδάλων που τον οδήγησαν στην παραίτηση.

Για το CNNi η παραίτηση Τζόνσον αποτελεί πρώτη είδηση, την οποία μεταδίδει χρησιμοποιώντας κεφαλαία γράμματα για το σύνολο του τίτλου, κάτι που σπανίως συνηθίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ