Μπάιντεν: Σταθερή η σχέση ΗΠΑ-Βρετανίας - Καμία αναφορά σε Τζόνσον
Ανανεώθηκε:
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία της με το Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως στο θέμα της Ουκρανίας, σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου πάντως δεν γίνεται απολύτως καμία αναφορά στον Τζόνσον.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στενοί φίλοι και σύμμαχοι και η ειδική σχέση των λαών μας είναι σταθερή και αδιάλειπτη», αναφέρει ο Μπάιντεν.
«Ανυπομονώ να συνεχίσω τη στενή συνεργασία με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και με τους συμμάχους και εταίρους μας σε όλον τον κόσμο, σε μια σειρά θεμάτων που έχουν προτεραιότητα. Σε αυτά περιλαμβάνονται η διατήρηση μιας ενιαίας και ισχυρής προσέγγισης για τη στήριξη του ουκρανικού λαού ο οποίος αμύνεται απέναντι στον βάναυσο πόλεμο του Πούτιν εναντίον της δημοκρατίας του, καθώς και να καταστήσουμε υπόλογη τη Ρωσία για τις ενέργειές της», πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ικανοποίηση Δουβλίνου για παραίτηση Τζόνσον με φόντο το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας
Λάρισα: Πώς πείστηκε να παραδοθεί ο 50χρονος που κρατούσε όμηρο την πρώην σύζυγό του
11:00
Ολοκληρώνονται οι όμιλοι στο Παγκόσμιο με καθημερινό Undoxing εμπειριών-προσφορών στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
10:59
Σήμερα γιορτάζουμε την ίδρυση της Lilly από τον συνταγματάρχη Eli Lilly το 1876
10:52
Γερμανία: Προειδοποιήσεις για ακραίο καύσωνα με θερμοκρασίες έως 41°C
10:52