ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται κάτι μοναδικό: Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα teaser εικόνα από το τηλεσκόπιο James Webb

Έρχεται κάτι μοναδικό: Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα teaser εικόνα από το τηλεσκόπιο James Webb
H εικόνα από το τεστ που πραγματοποίησε το τηλεσκόπιο CNNi

Να αποκαλύψει εικόνες του σύμπαντος που δεν έχουμε ξαναδεί υπόσχεται η NASA, καθώς στις 12 Ιουλίου θα δώσει στη δημοσιότητα τις πρώτες υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που τράβηξε το τηλεσκόπιο James Webb

Για να διαφημίσει μάλιστα το γεγονός, έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser εικόνα από το εκπληκτικής τεχνολογίας τηλεσκόπιο.

Είναι η εικόνα από το τεστ που πραγματοποίησε για την ομαλή λειτουργία του τηλεσκοπίου και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Το James Webb βρίσκεται εκτός γήινης ατμόσφαιρας, γεγονός που προσφέρει τη δυνατότητα εξαιρετικά καθαρής εικόνας και μακρινότερων λήψεων.

Εκτοξεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και σχεδόν ένα μήνα αργότερα έφτασε στον προορισμο του, 1,5 εκατομμύριο χλμ από τη Γη, προκειμένου να μπορεί να παρατηρήσει τους πρώτους γαλαξίες στο Σύμπαν.

Σε αυτήν την προσεκτικά επιλεγμένη τροχιά, η Γη, ο Ήλιος και η Σελήνη θα βρίσκονται όλοι στην άλλη πλευρά του αλεξηλίου του, κάτι που θα εξασφαλίσει ότι θα λειτουργεί στο σκοτάδι και στο πολύ μεγάλο κρύο που είναι απαραίτητο για τη μελέτη των πρώτων κοσμικών μέσω των αισθητήρων του.

Το τηλεσκόπιο James Webb, του οποίου το κόστος για τη NASA υπολογίζεται στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι από τα πιο ακριβά επιστημονικά διαστημικά μέσα που κατασκευάστηκε ποτέ, συγκρίσιμο με τον προκάτοχό του Hubble ή τον τεράστιο επιταχυντή σωματιδίων στο CERN.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ