ΚΟΣΜΟΣ

Η επόμενη μέρα στο Twitter μετά το «ναυάγιο» εξαγοράς από τον Μασκ

Η επόμενη μέρα στο Twitter μετά το «ναυάγιο» εξαγοράς από τον Μασκ
H σελίδα του Ίλον Μασκ στο Twitter AP Photo/Eric Risberg

Η είδηση της υπαναχώρησης του Ίλον Μασκ από την συμφωνία αγοράς του Twitter έδωσε μεν άμεσα ώθηση στην μετοχή της Tesla, που το τελευταίο διάστημα δέχονταν ισχυρές πιέσεις, ήγειρε όμως και αρκετά ερωτήματα για το μέλλον της πλατφόρμας, η οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει τον μεγιστάνα να... ξεγλιστρήσει έτσι απλά.  

Μετά από αρκετές εβδομάδες κλυδωνισμών και υπονοούμενων, το Σαββατοκύριακο ο ιδρυτής της Tesla ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter, ύψους 44 δισ. δολαρίων.

Αναλυτές παρατηρούν ότι ο ίδιος ο Μασκ αμφισβητούσε ότι η προσφορά εξαγοράς του θα πραγματοποιηθεί – σχεδόν από τη στιγμή που την έκανε την Παρασκευή, όταν ο δικηγόρος έστειλε στο Twitter επιστολή λέγοντας ότι αποχωρεί από τη συμφωνία επειδή η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «παραβιάζει ουσιωδώς πολλαπλές διατάξεις» της αρχικής συμφωνίας.

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα τώρα είναι τι θα συμβεί στο Twitter, από τους υπαλλήλους του μέχρι τα διαφημιστικά έσοδα και την τιμή της μετοχής του.

Δεδομένου ότι το... έπος ξεκίνησε να γράφεται τον Απρίλιο οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν ακόμα ποιος θα είναι το αφεντικό τους, αναφέρουν οι αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι οι διαφημιζόμενοι στην πλατφόρμα είναι ίσως οι πιο μπερδεμένοι από την τελευταία εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, το Twitter είναι αποφασισμένο να αντεπιτεθεί, δεσμευόμενο να σύρει τον Μασκ στα δικαστήρια.

Για να το πετύχει μάλιστα, όπως αναφέρει το Bloomberg, αποφάσισε να προσλάβει «γνωστές εταιρείες», οι οποίες εξειδικεύονται σε υποθέσεις συγχωνεύσεων.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει να καταθέσει μήνυση στις αρχές αυτής της εβδομάδας σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Bloomberg, ενώ με την πρόσληψη της Wachtell, αποκτά πρόσβαση σε δικηγόρους με ειδικές γνώσεις γύρω από τη νομοθεσία του Ντέλαγουερ όπου και θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Ο Έλον Μασκ από την πλευρά του επιστρατεύει ξανά την Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP, την εταιρεία που ηγήθηκε της επιτυχούς υπεράσπισής του έναντι μιας αξίωσης για συκοφαντική δυσφήμιση το 2019 και τον εκπροσωπεί ως μέρος μιας συνεχιζόμενης αγωγής μετόχων σχετικά με την αποτυχημένη προσπάθειά του να καταστήσει ιδιωτική την Tesla Inc. το 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ