ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εντυπωσιακή προσγείωση αεροσκάφους σε αυτοκινητόδρομο

ΗΠΑ: Εντυπωσιακή προσγείωση αεροσκάφους σε αυτοκινητόδρομο
Ο πιλότος δεν έχασε την ψυχραιμία του και πραγματοποίησε προσγείωση ασφαλείας καταμεσής του αυτοκινητοδρόμου Screen Grab / YouTube

Ο πιλότος Βίνσεντ Φρέιζερ πραγματοποίησε μια απίστευτα ομαλή αναγκαστική προσγείωση σε έναν ορεινό αυτοκινητόδρομο της Βόρειας Καρολίνας, αφού ο κινητήρας του αεροπλάνου του Aero Commander 100 έπαθε μηχανική βλάβη.

Ο Φρέιζερ, ο οποίος πήρε την άδειά του τον Οκτώβριο του 2021, εξήγησε ότι αυτός και ο πεθερός του ήρθαν αεροπορικώς από τη Φλόριντα για να δουν ένα ακίνητο που είχαν αγοράσει κοντά στη λίμνη Φοντάνα. Καθώς επέστρεφαν στο αεροδρόμιο της κομητείας Μέικον, ο Φρέιζερ ένιωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ανέκτησε τον έλεγχο του αεροπλάνου του και το έστρεψε προς ένα ποτάμι της κομητείας Σουέιν στο βάθος, προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο για τους άλλους.

Καθώς άρχισε να κατεβαίνει προς το νερό, είδε τον αγροτικό αυτοκινητόδρομο Highway 18 που περνούσε ακριβώς δίπλα από το ποτάμι.

«Ήμουν έτοιμος να το ρίξω στο ποτάμι και να ελπίζω για το καλύτερο και καθώς περνούσαμε τη γέφυρα, κοιτάζω προς τα αριστερά μου και βλέπω τον αυτοκινητόδρομο 18, και είναι σαν θαύμα... που ήταν εκεί και κοιτάζω προς τα αριστερά μου και λέω ότι αυτό είναι, εκεί θα πάμε, αυτοκινητόδρομος 18. Σε αυτό το σημείο είμαστε χαμηλά στο έδαφος, θα έλεγα λιγότερο από χίλια πόδια από το έδαφος και μπορείτε να δείτε στο βίντεο ότι τότε έκανα αυτή την αριστερή στροφή και άρχισα να πηγαίνω ευθεία προς τον αυτοκινητόδρομο», διηγήθηκε ο Φρέιζερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ