ΚΟΣΜΟΣ

Ρίσι Σούνακ: Ο φέρελπις διάδοχος του Τζόνσον που θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια της Θάτσερ

Ρίσι Σούνακ: Ο φέρελπις διάδοχος του Τζόνσον που θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια της Θάτσερ
«Θα περιγράψω την προσέγγισή μου ως μία προσέγγιση κοινής λογικής στο θατσερισμό» είπε ο Ρίσι Σούνακ AP/Alberto Pezzali

Στα βήματα της Μάργκαρετ Θάτσερ θα κινηθεί σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Ρίσι Σούνακ σύμφωνα με δήλωσή του στην εφημερίδα "The Telegraph" την Τρίτη. 

«Θα μειώσουμε τους φόρους και θα το κάνουμε υπεύθυνα. Αυτή είναι η οικονομική προσέγγισή μου. Θα την περιγράψω ως μία προσέγγιση κοινής λογικής στο θατσερισμό. Πιστεύω ότι αυτό θα έπραττε και η ίδια», δήλωσε ο Σουνάκ στην εφημερίδα.

Ο Σουνάκ, είναι ένας από τους οκτώ υποψηφίους για την αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία και στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά οκτώ πρόσωπα διεκδικούν την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, αφότου ο Μπόρις Τζόνσον οδηγήθηκε σε παραίτηση και άνοιξε τον δρόμο της διαδοχής του τόσο στο «τιμόνι» των Τόρις, όσο και στον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο πρώην υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σάτζιντ Τζάβιντ καθώς και ο Ρίμαν Τσίστι δεν εξασφάλισαν τις 20 απαραίτητες υπογραφές πό βουλευτές του κόμματος πριν από τη λήξη της προθεσμίας της Τρίτης και αποχώρησαν από την «κούρσα» διαδοχής.

Οι οκτώ υποψήφιοι θα πρέπει τώρα να εξασφαλίσουν τουλάχιστον 30 ψήφους στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας των Συντηρητικών βουλευτών το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι φηφοφορίες θα συνεχιστούν μέχρι να μείνουν οι δύο τελικοί «μονομάχοι» για την ηγεσία του κόμματος, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η 21η Ιουλίου είναι η de facto προθεσμία για να έχουν επιλεγεί οι τελευταίοι δύο, καθώς εκείνη την ημέρα διακόπτει τις εργασίες της η Βουλή των Κοινοτήτων, για το καλοκαίρι.

Οι υποψήφιοι στην κούρσα για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον είναι η Κέμι Μπέιντενοχ, η Σουέλα Μπράβερμαν, ο Τζέρεμι Χαντ, η Πένι Μόρντοντ, ο Ρίσι Σουνάκ, ο Τομ Τούγκεντχατ, η Λιζ Τρας και ο Ναντίμ Ζαχάουι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ