ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία - ΥΠΕΞ: Κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για τον θάνατο Άγγλου αιχμαλώτου στην Ουκρανία

Βρετανία - ΥΠΕΞ: Κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για τον θάνατο Άγγλου αιχμαλώτου στην Ουκρανία
«Η Ρωσία πρέπει να φέρει την πλήρη ευθύνη για αυτό», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας (AP Photo/Frank Augstein)

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας κάλεσε σήμερα Παρασκευή, 15 Ιουλίου, τον Ρώσο πρεσβευτή Αντρέι Κέλιν για να εκφράσει τη «βαθιά ανησυχία» του για τις αναφορές σχετικά με τον θάνατο ενός Βρετανού εργαζομένου σε ανθρωπιστική οργάνωση, από φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, «είμαι συγκλονισμένη ακούγοντας αναφορές για το θάνατο του Βρετανού εργαζομένου σε οργάνωση αρωγής Πολ Άρεϊ ενώ βρισκόταν υπό κράτηση Ρώσου πληρεξούσιου στην Ουκρανία. Η Ρωσία πρέπει να φέρει την πλήρη ευθύνη για αυτό», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

«Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ένας αξιωματούχος της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» ανακοίνωσε τον θάνατο του Πολ Άρεϊ νωρίτερα σήμερα.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε επίσης από τη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Presidium Network, η οποία τον περιέγραψε ως έναν εργαζόμενο σε οργάνωση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και αρνήθηκε ότι είχε οποιοδήποτε στρατιωτικό υπόβαθρο.

Ο Άρεϊ, 45 ετών, που αιχμαλωτίστηκε τον Απρίλιο στην Ουκρανία από ρωσικές ή φιλορωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής σύμφωνα με τους οικείους του, πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στις 10 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές των αυτονομιστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ