Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην Πεντέλη, οι εργαζόμενοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κλήθηκαν να εγκαταλείψουν προληπτικά τις εγκαταστάσεις του για λόγους ασφαλείας.
Ο πυρομετεωρολόγος, Θεόδωρος Γιάνναρος γνωστοποίησε μιλώντας στο ERTNewsότι ζητήθηκε από τους εργαζόμενους στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις -αν και βρίσκονται μακριά από το μέτωπο- τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για τη διευκόλυνση του έργου των Πυροσβεστών.
«Ήρθε μήνυμα από το 112 να είμαστε σε επιφυλακή όσοι βρισκόμασταν στην περιοχή. Παράλληλα, εξέδωσε ανακοίνωση ο πρόεδρός μας για να απομακρυνθούμε από το σημείο» επισήμανε ο κ. Γιάνναρος.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι άνεμοι θα υποχωρήσουν προς το βράδυ, ωστόσο από τις 03.00 με 04:00 το πρωί αναμένονται εκ νέου ισχυροί άνεμοι που θα φθάνουν ακόμα και τα 6 μποφόρ.
Σημειώνεται πως το Αστεροσκοπείο Αθηνών βρίσκεται στο λόφο του Κουφού στην Πεντέλη, σε ικανή απόσταση από το σημείο όπου μαινόταν η πυρκαγιά αργά το απόγευμα της Τρίτης.
Διαβάστε αναλυτικά
Οι φλόγες στα πρώτα σπίτια στο Ντράφι - Μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Παλλήνη
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά Πεντέλη: Οι φλόγες στα πρώτα σπίτια στο Ντράφι - Μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Παλλήνη
Φωτιά στην Πεντέλη - Δήμαρχος Πικερμίου στο CNN Greece: Επικίνδυνο το πύρινο μέτωπο
«Πορτοκαλί» συναγερμός για τις φωτιές: Σε υψηλό κίνδυνο 7 περιοχές της χώρας την Τετάρτη
Είναι τα non-alcoholic pairings η επόμενη ισχυρή τάση στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή;
09:30
To ΗΒΟ Max και τα νέα δεδομένα στην αγορά της συνδρομητικής TV και του video streaming
09:19
Τουλάχιστον 100 νεκροί από την επέμβαση των ΗΠΑ στο Καράκας - Οι 47 ήταν Βενεζουελάνοι στρατιωτικοί
09:10
Οι πληγές του στεγαστικού: Πώς φτάσαμε έως εδώ - Τι φέρνει η επόμενη ημέρα
09:00