ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Πεντέλη CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην Πεντέλη, οι εργαζόμενοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κλήθηκαν να εγκαταλείψουν προληπτικά τις εγκαταστάσεις του για λόγους ασφαλείας.

Ο πυρομετεωρολόγος, Θεόδωρος Γιάνναρος γνωστοποίησε μιλώντας στο ERTNewsότι ζητήθηκε από τους εργαζόμενους στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις -αν και βρίσκονται μακριά από το μέτωπο- τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για τη διευκόλυνση του έργου των Πυροσβεστών.

«Ήρθε μήνυμα από το 112 να είμαστε σε επιφυλακή όσοι βρισκόμασταν στην περιοχή. Παράλληλα, εξέδωσε ανακοίνωση ο πρόεδρός μας για να απομακρυνθούμε από το σημείο» επισήμανε ο κ. Γιάνναρος.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι άνεμοι θα υποχωρήσουν προς το βράδυ, ωστόσο από τις 03.00 με 04:00 το πρωί αναμένονται εκ νέου ισχυροί άνεμοι που θα φθάνουν ακόμα και τα 6 μποφόρ.

Σημειώνεται πως το Αστεροσκοπείο Αθηνών βρίσκεται στο λόφο του Κουφού στην Πεντέλη, σε ικανή απόσταση από το σημείο όπου μαινόταν η πυρκαγιά αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Διαβάστε αναλυτικά

Οι φλόγες στα πρώτα σπίτια στο Ντράφι - Μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Παλλήνη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ