Λαβρόφ: Ο στόχος μας για την Ουκρανία δεν περιορίζεται στο Ντονμπάς
Ανανεώθηκε:
Οι γεωγραφικοί στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Μόσχας στην Ουκρανία δεν περιορίζονται πλέον στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς αλλά περιλαμβάνουν έναν αριθμό άλλων εδαφών. δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι οι στόχοι της Ρωσίας θα επεκταθούν ακόμα πιο πέρα εάν η Δύση παραδώσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
«Η γεωγραφία είναι τώρα διαφορετική. Δεν είναι μόνο οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, είναι επίσης οι περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και μια σειρά από άλλα εδάφη, και η διαδικασία αυτή συνεχίζεται, με σταθερό και ανυποχώρητο τρόπο», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ria-Novosti και το δίκτυο RT.
Όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αρνήθηκε ότι είχε την πρόθεση να καταλάβει ουκρανικά εδάφη, λέγοντας ότι στόχος του ήταν η αποστρατιωτικοποίηση και η «αποναζιστικοποίηση» της χώρας -- μια δήλωση την οποία απέρριψαν το Κίεβο και η Δύση ως πρόσχημα για έναν επεκτατικό πόλεμο.
Αφού απωθήθηκε στην αρχική προσπάθεια κατάληψης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, του Κιέβου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στις 25 Μαρτίου ότι η πρώτη φάση της ειδικής επιχείρησης είχε ολοκληρωθεί και ότι τώρα θα επικεντρωθεί στην «επίτευξη του βασικού στόχου, της απελευθέρωσης του Ντονμπάς».
Σχεδόν τέσσερις μήνες αργότερα, κατέλαβε το Λουχάνσκ, μια από τις δύο περιοχές που αποτελούν το Ντονμπάς, αλλά απέχει ακόμα από την κατάληψη του συνόλου των εδαφών της έτερης περιοχής του Ντονέτσκ.
Ωστόσο, οι δυνάμεις τoy έχουν ήδη καταλάβει εδάφη πολύ πέρα από το Ντονμπάς, ειδικά στις νότιες περιοχές της Ζαπορίζια και της Χερσώνας, και συνεχίζουν να εξαπολύουν πυραυλικά χτυπήματα σε πόλεις σε όλη την Ουκρανία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σύνοδος G20: Έξαλλος ο Λαβρόφ από την «υποδοχή» των ΥΠΕΞ - Αναχωρεί πρόωρα από το Μπαλί
G20: Πρώτη συνάντηση Μπλίνκεν - Λαβρόφ μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ
SPONSORED
«Παντοτινά χημικά» βρέθηκαν στο 98,8% χιλιάδων δειγμάτων ανθρώπινου αίματος
16:09
Δένδιας για drone στη Λευκάδα: Περιμένω τις εξηγήσεις του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας
15:58
Για πρώτη φορά μετά το 2022 τμήμα της Σομαλίας κινδυνεύει με λιμό
15:51
Μαρινάκης προς 10 πρώην στελέχη ΝΔ: «Κοίτα ποιος μιλάει - Αυτοί που συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ»
15:42