ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Τρεις νεκροί σε ταυρομαχίες στους δρόμους της Βαλένθια

Ισπανία: Τρεις νεκροί σε ταυρομαχίες στους δρόμους της Βαλένθια
Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας Γάλλος τουρίστας που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους ταύρους AP Photo / Fernando Llano

Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός των παραδοσιακών ταυρομαχιών που οργανώνται κάθε χρόνο στους δρόμους της Βαλένθια στην Ισπανία.

Οι τρεις άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ένας Γάλλος τουρίστας, έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία, αφού τους κάρφωσαν με τα κέρατά τους ταύροι όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες διάσωσης.

Τα δύο από τα τρία θύματα, ηλικίας 50 και 56 ετών, είχαν τραυματιστεί πολύ σοβαρά την Τρίτη ενώ το τρίτο θύμα ο Γάλλος τουρίστας ηλικίας 60 ετών, νοσηλευόταν από τις 8 Ιουλίου σε κρίσιμη κατάσταση, αφού δέχτηκε επίθεση από τους ταύρους σε ένα χωριό κοντά στο Αλικάντε.

Οι ταυροδρομίες, μια παράδοση σε πολλές ισπανικές πόλεις, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο, οδηγούν συχνά στον θάνατο ανθρώπων, παρά τα αυστηρά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους δυστυχήματα.

Οι διασημότερες ταυροδρομίες είναι αυτές του Σαν Φερμίν, στην Παμπλόνα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι τρέχουν μαζί με έξι ταύρους καλύπτοντας μια απόσταση 850 μέτρων στα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλης.

Φέτος, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους ταύρους, όμως κανένας τους δεν υπέστη σοβαρά τραύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ