ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στον Καναδά έπειτα από πυροβολισμούς στο Λάνγκλεϊ - Συνελήφθη ένας ύποπτος

Συναγερμός στον Καναδά έπειτα από πυροβολισμούς στο Λάνγκλεϊ - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Συνελήφθη ένας ύποπτος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για να διακριβωθεί εάν είχε συνεργούς (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Olivier Matthys

Σε συναγερμό τέθηκαν οι στυνομικές δυνάμεις του Καναδά έπειτα από αναφορές για πολλαπλούς πυροβολισμούς στο Λάνγκλεϊ της Βρετανικής Κολομβίας. Οι πολίτες κλήθηκαν, με έκτακτο μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα, να μην προσεγγίσουν το κέντρο του Λάνγκλεϊ.Για «πολλά θύματα» κάνει λόγο εκπρόσωπος της καναδικής αστυνομίας.

Ένας ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν τυχόν είχε συνεργούς. Όπως μεταδίδουν καναδικά μέσα ενημέρωσης, ο ένοπλος πυροβόλησε άστεγους σε διάφορα σημεία της πόλης.

«Υπάρχουν πολλά θύματα» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η Ρεμπέκα Πάρσλοου, εκπρόσωπος της καναδικής αστυνομίας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως το έκτακτο μήνυμα εστάλη περίπου στις 6.20 το πρωί της Δευτέρας (16.30 ώρα Ελλάδας), ειδοποιώντας τους πολίτες για επεισόδιο με πολλαπλούς πυροβολισμούς και καλώντας τους να βρίσκονται σε επιφυλακή και να μείνουν μακριά από το κέντρο του Λάνγκλεϊ.

Στο αρχικό μήνυμα γινόταν αναφορά σε ύποπτο καυκάσιας καταγωγής με σκούρα μαλλιά που φορούσε καφέ φόρμα και μπλε-πράσινο μπλουζάκι με ένα κόκκινο λογότυπο στο δεξί μανίκι.

Ακολούθησε περίπου μία ώρα αργότερα νέο μήνυμα που ανέφερε ότι «ο ύποπτος δεν αποτελεί πλέον απειλή», και ότι παραμένει σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για να διακριβωθεί εάν είχε συνεργό ή συνεργούς, σύμφωνα με το Vancouver City News.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ