Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου
Ο κινεζικός πύραυλος που βρισκόταν σε ανεξέλεγκτη κάθοδο προς την ατμόσφαιρα της Γης έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με την υπηρεσία, τα εξαρτήματα βάρους 23 τόνων μέρους του πυραύλου, εισήλθαν στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Ό,τι απέμεινε από την καύση τους, χάθηκε στην άβυσσο της θάλασσας.
Ο πύραυλος Long March 5B βάρους 23 τόνων που μετέφερε την εργαστηριακή μονάδα Wentian, απογειώθηκε από το νησί Χαϊνάν στις 2:22 μ.μ. τοπική ώρα, την Κυριακή 24 Ιουλίου, και η μονάδα προσδέθηκε με επιτυχία στο τροχιακό φυλάκιο της Κίνας.
Η ανεξέλεγκτη κάθοδος σηματοδότησε την τρίτη φορά που η Κίνα κατηγορείται ότι δεν χειρίζεται σωστά τα διαστημικά της σκουπίδια.
Η κινεζική κυβέρνηση δήλωσε την Τετάρτη ότι η επανείσοδος του πυραύλου θα ενέχει μικρό κίνδυνο για οποιονδήποτε στο έδαφος, επειδή πιθανότατα θα προσγειωθεί στη θάλασσα. Ο πύραυλος δεν διέθετε το καθιερωμένο σύστημα ελέγχου, που δίνει την δυνατότητα σε κάποιον, να δώσει μια προκαθορισμένη πορεία πρόσκρουσης.
Σε κατάσταση συναγερμού είχαν τεθεί το μεξικανικό θέρετρο του Καμπ Σαν Λούκας και οι Φιλιππίνες, καθώς και περιοχές της Νότιας Αμερικής. Το πιθανότερο σημείο που έδιναν οι ειδικοί για τη συντριβή του πυραύλου, ήταν ο Βόρειος Ειρηνικός Ωκεανός.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συντρίμμια κινεζικού πυραύλου ενδέχεται να πέσουν στη Γη - Στη ζώνη πιθανής πρόσκρουσης η Ελλάδα
SPONSORED
Μυστήριο αιώνων στο Λάος: Τι αποκαλύπτουν οι γιγάντιοι τάφοι της Πεδιάδας των Δοχείων
15:09
Από μελίσσια ξεκίνησε η φωτιά στο Άλσος Βεΐκου – Αναζητούνται οι μελισσοκόμοι
14:54
«Ποτάμια» οι δρόμοι στα Ιωάννινα: Δεκάδες προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις
14:45
«Πικρή ήττα»: Πώς σχολίασε ο Γερμανός ΥΠΕΞ την μη εκλογή της χώρας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
14:41