ΚΟΣΜΟΣ

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Τη Δευτέρα πιθανόν να αναχωρήσει από την Ουκρανία το πρώτο πλοίο με σιτηρά

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Τη Δευτέρα πιθανόν να αναχωρήσει από την Ουκρανία το πρώτο πλοίο με σιτηρά
Ο Ιμπραίμ Καλίν είπε ότι το κοινό συντονιστικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη πιθανότατα θα ολοκληρώσει τις τελικές εργασίες στα δρομολόγια εξαγωγής πολύ σύντομα AP Photo/Efrem Lukatsky

Η πιθανότητα το πρώτο πλοίο εξαγωγής σιτηρών να αναχωρήσει από τα λιμάνια της Ουκρανίας αύριο, Δευτέρα είναι μεγάλη, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 7, ο Ιμπραίμ Καλίν είπε ότι το κοινό συντονιστικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη πιθανότατα θα ολοκληρώσει τις τελικές εργασίες στα δρομολόγια εξαγωγής πολύ σύντομα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι του Τσορνομόρσκ την Παρασκευή για να δει τις προετοιμασίες για την εφαρμογή τηςσυμφωνίας της Κωνσταντινούπολης δήλωσε πως «Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις εξαγωγές σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και περιμένει το σήμα των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας»

«Η πλευρά μας είναι απολύτως έτοιμη. Στέλνουμε όλα τα σήματα προς τους εταίρους μας, τον ΟΗΕ και την Τουρκία, και ο στρατός μας εγγυάται την ασφάλεια», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο στο Κίεβο.

«Ο υπουργός Υποδομών βρίσκεται σε απευθείας επαφή με την τουρκική πλευρά και τον ΟΗΕ. Περιμένουμε ένα σήμα από αυτούς ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε», προσέθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ