ΚΟΣΜΟΣ

Τhe Gentleman: Ακόμη πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου του άγνωστου άνδρα της Γερμανίας

Τhe Gentleman: Ακόμη πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου του άγνωστου άνδρα της Γερμανίας
Ο άνδρας, γνωστός ως «The Gentleman», βρέθηκε το 1994 στη Βόρεια Θάλασσα Murdoch University/AAP

Σάρκα και οστά σε ένα γερμανικό μυστήριο δεκαετιών έδωσαν επιστήμονες στο Περθ της Αγγλίας, για το σώμα ενός άγνωστου άνδρα που βρέθηκε να επιπλέει στη Βόρεια Θάλασσα, μέσω μιας νέας ιατροδικαστικής τεχνικής.

Ο άνδρας, ο οποίος ονομάστηκε «The Gentleman» από τους ερευνητές το 1994, όταν το άψυχο σώμα του βρέθηκε από την αστυνομία στα ανοικτά των ακτών του Helgoland, ενός γερμανικού αρχιπελάγους, σύμφωνα με τους επιστήμονες πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αυστραλία.

Απέκτησε το παρατσούκλι «The Gentleman» λόγω των ρούχων που φορούσε: μια μάλλινη γραβάτα, παπούτσια βρετανικής κατασκευής, παντελόνι γαλλικής κατασκευής και ένα μακρυμάνικο μπλε πουκάμισο.

Η υπόθεση έχει απασχολήσει τη γερμανική αστυνομία εδώ και 28 χρόνια, αλλά εγκληματολόγοι από το Πανεπιστήμιο Murdoch μπορεί να βοήθησαν στην αποκάλυψη του μυστηρίου μετά από νέες δοκιμές.

Βρήκαν ότι ο άνδρας πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αυστραλία. Οι ερευνητές τη δεκαετία του 1990 είχαν υπολογίσει την ηλικία του μεταξύ 45 και 50 ετών.

Η σημερινή ανακοίνωση συνέπεσε με την τελευταία ημέρα της Εθνικής Εβδομάδας Αγνοουμένων της Αυστραλίας.

Οι επιστήμονες έκαναν την ανακάλυψη πραγματοποιώντας μια ανάλυση οστών του Gentleman.

Οι διαφορές στο κλίμα, το έδαφος και την ανθρώπινη δραστηριότητα σε όλη την υδρόγειο αλλάζουν τις ισοτοπικές συνθέσεις των τροφίμων, του νερού ακόμα και της σκόνης – που αντανακλώνται στις ισοτοπικές συνθέσεις του ανθρώπινου ιστού.

Η ανάλυση έδειξε ότι ο άνδρας πιθανότατα πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αυστραλία.

Ερευνητές από πανεπιστήμια του εξωτερικού κατάφεραν πρόσφατα να λάβουν επίσης ένα προφίλ DNA του άνδρα.

Υπάρχει ελπίδα ότι θα μπορούσε να ταιριάζει με το DNA που συλλέγεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εξαφανισθέντων Προσώπων, όπου οι αρχές καλούν τους Αυστραλούς να υποβληθούν σε δοκιμές για να βοηθήσουν στην επίλυση ορισμένων κρουσμάτων ψύχους στη χώρα.

Ο Μπρένταν Τσάπμαν, ένας από τους διευθυντές της ομάδας Επιθεώρησης της Ψυχρής Υπόθεσης του Πανεπιστημίου Μέρντοχ, είπε ότι ήταν μια απίστευτη ανακάλυψη.

«Ποιες είναι οι πιθανότητες από αυτή τη μικρή συλλογή πανεπιστημίων που εργάζονται σε αυτήν την υπόθεση, κάποιος να είναι από τη χώρα από την οποία κατάγεται ο άνδρας;» αναρωτήθηκε.

Οι ερευνητές προσπαθούν εδώ και χρόνια να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το παρελθόν του The Gentleman.

Τα σιδερένια εργαλεία με τα οποία ήταν δεμένος όταν βυθίστηκε στη θάλασσα αποκαλύφθηκαν μόλις πρόσφατα από την αστυνομία, τα παπούτσια του ήταν ακριβά και η χαρακτηριστική πράσινη, κίτρινη και μπλε ριγέ γραβάτα του μπορεί να σήμαινε ότι ανήκε σε μια συγκεκριμένη οργάνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ